Επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Ομπάμα για την Ελλάδα

Την δική του προσωπική αγωνία αλλά και τα αισθήματα της Ομογένειας για την μεγάλη κρίση που διέρχεται η γενέτειρα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες και σήμερα, με δική του πρωτοβουλία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Στις δύο συνομιλίες του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με πολλή εκτίμηση προς το πρόσωπό του και διετύπωσε την παράκληση για την με κάθε δυνατό τρόπο διαφύλαξη της ομοψυχίας και συμπορείας όλων των πολιτικών πλευρών με σκοπό την υπερνίκηση των τεραστίων εν προκειμένω δυσκολιών.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος, τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι είναι αδιανόητο να βρεθεί η Ελλάς εκτός Ευρώπης, διότι η Ελλάς δεν είναι απλώς ένα μέλος της Ευρώπης, αλλά είναι αυτή που γέννησε την Ευρώπη, έδωσε το όνομά της στην Ευρώπη και επί χιλιάδες χρόνια υπήρξε αυτή μόνη Ευρώπη, προσφέροντας δημοκρατία, πολιτισμό, τέχνες, επιστήμη και σεβασμό προς τον άνθρωπο.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απηύθυνε επιστολή προς τον Πρόεδρο των Η.Π.Α Μπαράκ Ομπάμα , δια της οποίας τον ευχαριστεί για την έως τώρα συμπαράσταση προς την Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσεως και τον καλεί να συνεχίσει και να εντείνει τις ευγενείς προσπάθειες του προς όλες τις πλευρές, για την υπέρβαση της κρίσεως και την επίτευξη συμφωνίας.
Πηγή: euro2day.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.