Άθλιες δηλώσεις Μεϊμαράκη: Η παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο διέσυρε την Ελλάδα.

Αθήνα
O μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συζήτηση με δημοσιογράφους είπε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι εάν επέλεγε μια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τότε θα έπρεπε να έχει μαζί του δύο συνεργάτες του και δύο κασετοφωνάκια.Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστεί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά μόνο σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Η ΝΔ επίσης κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή για «άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας» ως προς την πορεία εξέλιξης της διαπραγμάτευσης με του εταίρους.
«Όπως πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο, έτσι θα έπρεπε να έρθει και εδώ» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο διέσυρε την Ελλάδα.Αναφορικά με τις προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του ίδιου και του πρωθυπουργού, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι δεν γνωρίζει τι ήθελε να του πει ο Αλέξης Τσίπρας και όπως ανέφερε, από εδώ και πέρα όλα θα γίνονται ανοιχτά.

Από την πλευρά τους, κύκλοι της κυβέρνησης με ενημερωτικό σημείωμα προς τους δημοσιογράφους ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως αναζητήσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη για να τον ενημερώσει και να έχει συνάντηση μαζί του και ο τελευταίος δεν έχει αποκριθεί.

«Ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να δέχτηκε κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είναι όμως αδιανόητο να προβαίνει σε επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης» ανέφεραν και προέτρεψαν τον πρόεδρο της «να μην ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Σαμαρά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αντέδρασε έντονα στην προτροπή του Μαξίμου «να μην γίνει Σαμαράς», χαρακτηρίζοντας το εν λόγω non paper «απρέπεια».

Ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )

.in.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.