Eurobasket 2015 | Το τρόπαιο στο Ηράκλειο, στις 23 Ιουνίου, στον αγώνα Ελλάδας -ΗΠΑ U19 .

Το μέλλον του μπάσκετ έχει δώσει ραντεβού στο Ηράκλειο. Συνεπής στο ραντεβού θα είναι και ένα από ένας από τους μεγαλύτερους στόχους των περισσότερων αθλητών: Το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ!

Το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 (27/6-5/7), αλλά θα αποτελέσει και σταθμό του TrophyTour.

Το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ θα βρίσκεται στην Κρήτη στις 23 Ιουνίου, την ημέρα που η Εθνική Εφήβων U19 θα αναμετρηθεί με την αντίστοιχη ομάδα των ΗΠΑ στα Δύο Αοράκια, σε έναν αγώνα που θα αρχίσει στις 20.30.

Το τρόπαιο θα βρίσκεται στο γήπεδο από το μεσημέρι και οι φίλαθλοι θα μπορούν να φωτογραφηθούν με αυτό και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν και το τελευταίο τεστ της ελληνικής ομάδας, πριν το επίσημο τζάμπολ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το τρόπαιο «Νικολάι Σεμάσκο» έχει ήδη ταξιδέψει στη Λετονία, την Εσθονία, την Κροατία, την Ισλανδία και έχει ακόμη πολλές στάσεις στο πρόγραμμά του, καθώς αναμένεται να «πετάξει» στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Σλοβενία, την Πολωνία, την ΠΓΔΜ, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Σερβία, την Ολλανδία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Ισραήλ, την Ιταλία πριν φτάσει στον τελικό για φέτος προορισμό του, στη γαλλική Λιλ, που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2015.

*Το βαρύτιμο τρόπαιο πήρε το όνομά του από τον Νικολάι Σεμάσκο, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος της FIBA από το 1960 ως το 1976 και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας από το 1967 ως το 1976.

Έχει γράψει αρκετά βιβλία πάνω στο μπάσκετ και μπήκε στο HallofFameτης FIBA το 2007. Το νυν τρόπαιο είναι η δεύτερη έκδοση.

Φιλοτεχνήθηκε το 1995 στη Γερμανία από χρυσό και σφυρηλατημένο ασήμι και είναι διακοσμημένο με 24 πολύτιμους λίθους. Έχει 23 εκατοστά ύψος και ζυγίζει 18 κιλά, καθώς η βάση του είναι από μάρμαρο.

.kritikobasket.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.