Το αποτελεσματικό φάρμακο για το AIDS από σπέρμα ρέγκας!

Ήταν η 3η Ιουλίου του 1985, μια μέρα ελπιδοφόρα, για όλους εκείνους τους γιατρούς που πάσχιζαν να ανακαλύψουν κάποιο φάρμακο για την μάστιγα του 20ου αιώνα του Aids κι ελπίδα ζωής για τους ασθενείς .

Τότε ήταν που δόθηκε η πρώτη δόση του φαρμάκου ΑΖΤ (αζιντοθυμιδίνη) σε ένα νέο, έμπορο επίπλων, από την Βοστώνη, ασθενή του AIDS . Ο καρκινολόγος Σαμ Μπρόντερ και οι συνεργάτες του από την φαρμακευτική εταιρεία “ Welcome” που σήμερα ονομάζεται GlaxoSmithKline, έβαλαν στον ορό του την πρώτη δόση του φαρμάκου που σαν πρώτη ύλη για την παρασκευή του είχε χρησιμοποιηθεί το σπέρμα της ρέγκας .
Ο ασθενής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Βηθεσδά και οι γιατροί μετρούσαν με αγωνία τα δευτερόλεπτα που περνούσαν μήπως πάθει αλλεργικό σοκ ή παρουσιάσει άλλες παρενέργειες.

Ήταν ζωντανό, ανθρώπινο πειραματόζωο, όχι για να δουν αν θεραπευτεί αλλά για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν παρενέργειες . Πριν από αυτόν είχαν δοκιμάσει κρυφά οι ερευνητές στους εαυτούς τους με μικρότερη δόση. Ευτυχώς το φάρμακο όχι μόνο δεν παρουσίασε σημαντικές παρενέργειες αλλά είχε θετικά, θεραπευτικά αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Έτσι ένα φάρμακο, από το σπέρμα της ρέγκας που είχε παρασκευαστεί για άλλη ασθένεια και ήταν στα συρτάρια σαν μην αποτελεσματικό, αποδείχτηκε το πρώτο ενθαρρυντικά αποτελεσματικό φάρμακο για χιλιάδες ασθενείς με AIDS που πέθαιναν αβοήθητοι και απομονωμένοι σαν παρίες.

Γιώργος Παπαδάκης





One thought on “Το αποτελεσματικό φάρμακο για το AIDS από σπέρμα ρέγκας!

  1. AvatarΓιώργος Παπάς

    Η αλήθεια είναι ότι αυτό το φάρμακο το είχε παράξει η εταιρία χρόνια πριν και δεν ήξερε που να το χρησιμοποιήσει. Το έδωσε στους φορείς του HIV και δυστυχώς ανέπτυξαν όλοι AIDS και πέθαναν πολύ σύντομα. Η χρήση αυτού του φαρμάκου είναι μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες ιστορικά παγκοσμίως. Φυσικά το φάρμακο αποσύρθηκε λίγα χρόνια μετά και δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε για καμία ασθένεια.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.