Παράταση παίρνει το θρίλερ…Ο Αλ.Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή την Παρασκευή

Παράταση παίρνει το θρίλερ της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή στις 18:30 της Παρασκευής για τις προτάσεις των δανειστών στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους εταίρους.

Νέα σύνοδος σε υψηλό επίπεδο πρόκειται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για να βρεθεί συμφωνία για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, όπως επιβεβαιώνουν αρκετές ευρωπαϊκές πηγές.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι εκτός από Τσίπρα-Γιούνκερ-Ντάισελμπλουμ ίσως συμμετέχουν και άλλοι αξιωματούχοι όπως ο Μ.Ντράγκι.

Στην Αθήνα, αναταράξεις φέρνει στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνόδευαν στις Βρυξέλλες επέστρεψαν στην Αθήνα και είναι πιθανό να συγκληθεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο με θέμα τις προτάσεις των δανειστών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις των δανειστών και να διαμορφωθεί η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, εν όψει της νέας συνάντησης που θα έχει πιθανότατα αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός με τον κ. Γιούνκερ.
Γιούνκερ: Θα υπάρξει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Ευρωκοινοβούλιο στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν. «Κοιμήθηκα τρεις ώρες μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τον ελληνα πρωθυπουργό» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αποχωρήσει προκειμένου να προετοιμαστεί για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν και πότε θα συναντηθούν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ ο κ. Σχοινάς το προσδιόρισε για το προσεχές διάστημα. «Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Μπορώ όμως να επιβεβαιώσω πως θα υπάρξει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες», είπε.

Με ανακοίνωσή της η Κομισιόν μετά το πέρας της χθεσινής, πρώτης συνάντησης, ανακοίνωσε τα εξής: «Ηταν μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση. Σημειώθηκε πρόοδος στην κατανόηση των θέσεων των δύο πλευρών, στη βάση διαφόρων προτάσεων. Συμφωνήθηκε ότι θα συναντηθούν εκ νέου. Θα συνεχιστεί η εντατική δουλειά».

«Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε αξιωματούχος των Βρυξελλών το πρωί της Πέμπτης στο «tovima.gr» μετά το ραντεβού Τσίπρα-Γιούνκερ την Τετάρτη.

«Δεν είναι καλά τα πράγματα» πρόσθεσε ο ίδιος μετά τις χθεσινές επαφές, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι προσπάθειες και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Newsroom ΔΟΛ in.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.