Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μου εγγυήθηκε πως αν δεν πετύχει συμφωνία θα πάει σε εκλογές

Σχολιάζοντας τη συνοδό κορυφής της Δευτέρας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο πρωθυπουργός θα «πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να κάνει ένα βήμα πίσω και να υπογράψει μια συμφωνία».

 «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα και, πάνω από όλα, δεν ψηφίστηκε από εκατομμύρια ψηφοφόρους για να το πράξει. Το ξέρει» τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο επικεφαλής του Ποτάμιου μάλιστα σημειώνει ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός του εγγυήθηκε ότι αν αναγκαστεί απορρίψει κάθε μορφή συμβιβασμού, τότε θα οδηγήσει αμέσως τη χώρα σε εκλογές.

Σχολιάζοντας τη συνοδό κορυφής της Δευτέρας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας «πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να κάνει ένα βήμα πίσω και να υπογράψει μια συμφωνία». Δήλωσε βέβαιος πως κανένας λογικός Έλληνας δεν πιστεύει ότι έχει νόημα να μπούμε σε ευθεία πορεία σύγκρουσης με την Ευρώπη.

Εκτίμησε ότι «υπάρχουν περιθώρια για μια συμφωνία», καθώς η Ελλάδα μπορεί να κόψει υψηλότερες και τις πρόωρες συντάξεις, και να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες του Δημοσίου. «Η Ευρώπη, αντί να μας περικόψει το χρέος, πρέπει να μας βοηθήσει να ανακάμψει η οικονομία. Το πραγματικό πρόβλημα είναι να φτάσουμε σε συμφωνία πριν να είναι πολύ αργά για να την υπογράψουμε», προσθέτει.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού τονίζει, σχετικά, ότι «οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ούτε φράγκο, πλέον, στα ταμεία τους. Η φυγή των κεφαλαίων κινδυνεύει να γίνει η σταγόνα που θα κάνει να ξεχειλίσει το ποτήρι».

arouraios.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.