H κατάρα του πλούτου ξεκλήρισε δυναστείες

Κάποιες οικογένειες ξεκληρίστηκαν σαν να είχε πέσει πάνω τους κάποια κατάρα..

Κάποιοι αυτοκτόνησαν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων ενώ ορισμένων ο θάνατος έμεινε αδιευκρίνιστος..Δεν είναι μόνο η ζωή μετά θάνατον ένα μυστήριο,αλλά και οι λόγοι που οδηγούν σε αυτόν..

Oικογένεια Bruce Lee

Το 1973, ο αστέρας των πολεμικών τεχνών, Bruce Lee, πήρε συνταγογραφημένα φάρμακα για τον πονοκέφαλο. Είχε μία αλλεργική αντίδραση και το υγρό στον εγκέφαλό του διογκώθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και να πεθάνει σε ηλικία 32 ετών.

Είκοσι χρόνια μετά, ο γιός του, Brandon, βρισκόταν σε λάθος σημείο κατά τη διάρκεια μιας σκηνής με πυροβολισμούς, στα γυρίσματα της ταινίας Tο κοράκι.

Το σενάριο έγραφε ότι ο Lee έπρεπε να πυροβοληθεί από ένα άσφαιρο όπλο. Όταν, όμως, η κάμερα άρχισε να καταγράφει τη σκηνή, μία αληθινή σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι. Κανένας από τους τεχνικούς δεν γνώριζε πως βρέθηκε στο όπλο η αληθινή σφαίρα και ο θάνατος του Brandon θεωρήθηκε ατύχημα.

Οικογένεια Ωνάση

Ο κόσμος του Αριστοτέλη Ωνάση άρχισε να καταρρέει όταν ο γιος του, Αλέξανδρος, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1973. Παρόλα αυτά, η κόρη του, Χριστίνα, είναι ίσως ο πιο τραγικός χαρακτήρας στην οικογένεια.

Λίγο μετά το θάνατο του αδερφού της, η μητέρα της αυτοκτονεί, ενώ λίγο καιρό μετά ακολουθεί και ο θάνατος του πατέρα της, το 1975, από πνευμονία.

Η ίδια κληρονόμησε μία αμύθητη περιουσία αλλά λόγω της πολυτάραχης ζωής της, έχασε ένα μεγάλο μέρος της.

Και οι τέσσερις γάμοι που έκανε κατέληξαν σε διαζύγιο, ενώ έπαιρνε και έχανε συνέχεια βάρος μέχρι που πέθανε, σε ηλικία 37 ετών, το 1988, από έναν μοιραίο συνδυασμό χαπιών αδυνατίσματος και υπνωτικών.

Oικογένεια Kennedy

Δεν γνωρίζουμε ποιον ακριβώς έβλαψε ο Joseph Kennedy, αλλά οι απόγονοί του φάνηκε να το πλήρωσαν.

Ο μεγαλύτερος γιός του, Joseph ο νεότερος, πέθανε στον πόλεμο το 1944 και η κόρη του Kathleen σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1948.

Ο δεύτερος γιός του, ο Πρόεδρος John F. Kennedy, δολοφονήθηκε το 1963, ενώ ο αδερφός του John, ο Γερουσιαστής Robert Kennedy, δολοφονήθηκε το 1968. Το 1984, ο γιος του Robert Kennedy, David, πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης.

Ο άλλος γιος, ο Michael, πέθανε σε ατύχημα όταν έκανε σκι, το 1997. Το 1999, ο JFK ο νεότερος, η σύζυγός του, Carolyn Bessette και η αδερφή της, σκοτώθηκαν όταν το μικρό αεροσκάφος τους, το οποίο πιλοτάριζε ο ίδιος, συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οικογένεια John Paul Getty

Ο John Paul Getty, ιδρυτής της πετρελαϊκής Getty Oil Company, κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους άνδρες στην Αμερική, το 1957.

Παντρεύτηκε πέντε φορές και ένα από τα πέντε του παιδιά πέθανε σε νεαρή ηλικία.

Η πραγματική κατάρα, της οικογένειας, όμως, έπληξε τους απογόνους του. Το 1971, η σύζυγος του John Paul Getty του νεότερου πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το 1973, ο γιός του, J. Paul Getty ο τρίτος, απήχθη από την ιταλική μαφία και του έκοψαν το αυτί προκειμένου να πάρουν 3,4 εκατομμύρια ως λίτρα από τον πατέρα του.

Για τον Getty τον τρίτο, η εμπειρία αυτή ήταν τόσο τραυματική που έπεσε στα ναρκωτικά και μετά από υπερβολική δόση, κατέληξε παραπληγικός. Η αδερφή του, Aileen, διαγνώστηκε με AIDS το 1984.

Η ιστορία αυτής της οικογένειας μπορεί να παρομοιαστεί κάλλιστα με μία αρχαία ελληνική τραγωδία. Ήταν ένας από τους πλουσιότερους και διασημότερους άντρες στον κόσμο.

Η αυτοκτονία του Μύθου της μόδας

Αlexander Mac Queen

Ο Alexander McQueen, κορυφαίος Βρετανός σχεδιαστής μόδας, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της London Daily Mail, ο 40χρονος σχεδιαστής μόδας αυτοκτόνησε, Ο διάσημος σχεδιαστής ήταν ήδη νεκρός όταν κατέφτασαν στο σπίτι του οι άντρες του ασθενοφόρου, οι οποίοι αμέσως κάλεσαν την αστυνομία. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως ο θάνατος δεν θεωρείται ύποπτος από τις αρχές, ωστόσο διεξάγονται έρευνες για τη διαλεύκανσή του. Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν πως ο σχεδιαστής βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμά του, ενώ λίγες ημέρες πριν το θάνατό του δημοσίευσε στο twitter μηνύματα που θα μπορούσαν να συσχετιστούν με το δυσάρεστο γεγονός. Ο Alexander McQueen βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφού αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πριν μια εβδομάδα έχασε τη μητέρα του με την οποία ήταν ιδιαίτερα δεμένος.

any-news.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.