Παγώνουν οι επιστροφές φόρου μέχρι νεωτέρας

foroiΌσοι υποβάλλουν φορολογική δήλωση από την οποία προκύπτει επιστροφή φόρου, θα πρέπει να περιμένουν και αυτοί τη συμφωνία με τους δανειστές για να πάρουν τα χρήματά τους.

Γράφει: Θάνος Τσίρος
Προς το παρόν, όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου αντί ειδοποίησης ότι τα χρήματα θα πιστωθούν στον λογαριασμό τους -έτσι συνέβαινε πέρυσι όπου οι επιστροφές φόρου είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Μαίου- λαμβάνουν μήνυμα ότι η επιστροφή φόρου θα αποδωθεί αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες. Έτσι, χωρίς χρήματα θα μείνουν όχι μόνο αυτοί που έχουν οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία -και για τους οποίους θα πρέπει να κινηθεί ούτως ή άλλως η διαδικασία του συμψηφισμού η οποία γίνεται μέσω της εφορίας- αλλά και αυτοί που δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ.

Το ξεμπλοκάρισμα των επιστροφών φόρου, θα αποφασιστεί μετά το τέλος Ιουνίου ώστε τα πρώτα χρήματα -και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά όσον αφορά στη διαπραγμάτευση- να αρχίσουν να αποδίδονται στους δικαιούχους μετά το τέλος Ιουλίου. Οι επιστροφές φόρου, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 350 εκατ ευρώ ενώ οι δικαιούχοι μπορεί να είναι πάνω από ένα εκατομμύριο. Τέτοια ποσά κρίνεται ότι δεν μπορούν να αποδοθούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Τα πρώτα χρήματα θα μπουν στα ταμεία του κράτους μετά το τέλος Ιουλίου.

fmvoice.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.