“Καμπάνα” από την εφορία σε χιλιάδες επιχειρήσεις – Το νέο «μπιλιετάκι»

Να περάσει ο επόμενος. Μετά τους ιδιοκτήτες ακινήτων (που κλήθηκαν να καταβάλουν το ξεχασμένο χαράτσι της ΔΕΗ) και τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (που κλήθηκαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 εις διπλούν), έρχεται η ώρα των επιχειρήσεων. Αυτές, χωρίς δική τους ευθύνη, δεν έχουν καταβάλει το τέλος επιτηδεύματος του 2013.

Τώρα που το υπουργείο Οικονομικών έχει ανάγκη από μετρητά, το θυμήθηκε και οι επιχειρήσεις θα κληθούν φέτος να καταβάλουν το συγκεκριμένο χαράτσι εις διπλούν. Και για τη φετινή χρήση αλλά και για την… προπέρσινη. Το συνολικό ποσό που θα βεβαιωθεί εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 140 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόχρεοι ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες.

Μάλιστα πριν από λίγο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία περιγράφει τη διαδικασία καταβολής του τέλους. Τουλάχιστον δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πληρώσουν σε έως και 8 μηνιαίες δόσεις. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

«Το τέλος επιτηδεύματος βεβαιώνεται από τη ΔΗΛΕΔ στα νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013 και καταβάλλεται σε οκτώ (8) ίσες μηνιαίες δόσεις.

Από τις δόσεις αυτές η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα αντίστοιχα. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του τέλους εντός της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση ενάμισι τοις εκατό (1,5%)».

topontiki.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.