Καπρικό στο σπίτι! Γίνεται!!

Καπρικό είναι το χοιρινό κρέας που ψήνουμε στον ξυλόφούρνο (αλλά και στον ηλεκτρικό ) με μια συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράφουμε παρακάτω. Η ονομασία καπρικό προέρχεται από τον κάπρο,το αρσενικό γουρούνι.

YΛΙΚΑ

3 κιλά χοιρινό κρέας (μπούτι ή σπάλα) κομμένο σε πολύ χοντρές φέτες

Αλάτι χοντρό , ξύδι (προαιρετικά)

Κληματόβεργες

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Tην προηγούμενη μέρα αλατίζουμε το κρέας  και αν θέλουμε βάζουμε και ξύδι.

Σε  ένα ταψί   βάζουμε τις κληματόβεργες και 2 ποτήρια νερό.  Πάνω στις κληματόβεργες βάζουμε το κρέας. ( Το κρέας δεν πρέπει να ακουμπά τα υγρά του).

Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς ) να βράσει για 20 -30 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς και ……ξεχνάμε ότι μαγειρεύουμε για 6 έως 8 ώρες.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

 Βγάζουμε το ψημένο κρέας και το βάζουμε σε άλλο καθαρό ταψί και σκορπάμε ανάμεσά στα κομμάτια λεμονόφυλλα.  Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για μια ώρα περίπου .Το σερβίρουμε κρύο.

Β.Π.

 





2 thoughts on “Καπρικό στο σπίτι! Γίνεται!!

    1. AvatarVita

      Με απόλυτη επιτυχία φτιάχνεται μόνο σε ξυλόφουρνους. Πάντως μια καλή προσέγγιση είναι η συνταγή αυτή που το site έχει πάρει από εδώ: http://www.cretangastronomy.gr/2010/07/%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%AC-2/

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.