Τα ποδήλατα στην Πεδιάδα Ν.Ηρακλείου τη δεκαετία 1950-60

PODHLATAΤη δεκαετία του ’50 και του ’60 κυρίως ήταν συνηθισμένο γεγονός να βλέπεις… εκατοντάδες ποδήλατα να κινούνται στον κάμπο της Πεδιάδας. Έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια οι μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και…γαμπροί που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους, που είχε γίνει…θρύλος για τα χωριά της περιόχης.

 

podhlata3

 

Την Κυριακή 3 Μαίου 2015 ο ποδηλατικός γύρος της εποχής αναβιώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

podΗ παραπάνω εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού,Η αφετηρία θα είναι στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Αποστόλων και οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την διαδρομή που περνάει διαδοχικά από τα χωριά Σαμπάς, Ζωφόροι,Βόνη, Θραψανό με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.Στο σημείο του τερματισμού, θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα, θα υπάρχουν κεράσματα και ζωντανή κρητική μουσική.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.