αιώνιοι φοιτητές

Σε δύο δόσεις οι νομοθετικές παρεμβάσεις για «αιώνιους» φοιτητές

αιώνιοι φοιτητές

Αθήνα
Σε δύο «δόσεις», στο νομοσχέδιο για τη βία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα θα ενταχθούν οι διατάξεις που έχουν προαναγγελθεί για τους «αιώνιους» φοιτητές.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, μεταξύ εκπροσώπων φοιτητών από πανεπιστημιακές σχολές των Αθηνών και του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά τέθηκε το θέμα των διαγραφών φοιτητών από τα φοιτητικά μητρώα, οι οποίες προβλέπονται στο υπάρχον θεσμικό καθεστώς.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θέμα διαγραφών χωρίς τη βούληση των ενδιαφερομένων φοιτητών δεν υπάρχει. Όπως τόνισε ο κ. Μπαλτάς, για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα υπάρξουν δύο νομοθετικές παρεμβάσεις:

Για τους φοιτητές για τους οποίους προβλέπεται ότι χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα στις 30.4.2015 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου, που αφορά τoν αθλητισμό, ενώ η συνολική ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος για όλες τις κατηγορίες φοιτητών θα επιλυθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, που θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον.

Newsroom ΔΟΛ





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.