Κεφαλή Ταύρου Λιλιανό

Ενεπίγραφος κεφαλή ταύρου, από το σπήλαιο Λιλιανού Πεδιάδος Ηρακλείου,

Κεφαλή Ταύρου Λιλιανό

Ενεπίγραφος κεφαλή ταύρου, από το σπήλαιο Λιλιανού Πεδιάδος Ηρακλείου, δείχνει λατρεία της Δήμητρας, Μεγάλης μητέρας του πάνω και κάτω κόσμου, με μυστηριακά τελετουργικά, μετά του Διόνυσου Ζαγρέως – ταύρου, στο τελετουργικό γονιμοποίησης της Δήμητρας (γής), από τον Διόνυσο Ζαγρέα και το θάνατο αυτού, για την αναγέννηση του και της φύσης.

Στην δεξιά εικόνα , η κεφαλή του ταύρου, φέρει πάνω στο κούτελο και στο ύψος του λαιμού κάτω από το πηγούνι, από δύο παράλληλες ζώνες, οι οποίες θέλουν να πουν λατρεία της Μεγάλης μητέρας Δήμητρας.
Στον λαιμό του ταύρου, στην αριστερή εικόνα, φαίνονται έντονα, δυο συνεχόμενα, κρητικά ιερογλυφικά me, για την λατρεία της Μεγάλης μητέρας του πάνω και κάτω κόσμου, με μυστηριακά τελετουργικά, η οποία εδώ είναι η Δήμητρα. Από αρχή έως τέλος του σεληνιακού μηνός.

 

 

 

 
7/4/2015
Αντώνης Βασιλάκης του Θωμά
Αναγνώστης, μεταφραστής, Πελασγικών, μινωικών γραφών και του Δίσκου της Φαιστού στο κρυφό και φανερό κείμενο. Ρωμαϊκές επιγραφές σε νομίσματα. Επιγραφές Κυπρομινωικής Γραμμικής γραφής και Κυπρομινωικών ιερογλυφικών..
Βλυχιά Κνωσού
Όχι αρχαιολόγος.
(Γράφω όχι αρχαιολόγος, διότι το <<αρχαιολόγος>> καλύπτει μόνο το 1/100 , των γνώσεων που χρειάζονται , για την δουλειά που κάνω, στην ανάγνωση και μετάφραση, των επιγραφών Γραμμικής Α, και κρητικών (ελληνικών) ιερογλυφικών).





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.