Αγνιόπιτες (κεντρική Kρήτη)

DSC_0401

Οι αγνιόπιτες ή αγνόπιτες, είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή τους. Δεν ανοίγουμε καθόλου φύλο και κάνουμε το ζυμάρι αγνό (να θέλει δηλαδή ακόμα λίγο αλεύρι). Κάνουνε μπαλάκι το ζυμάρι, ανοίγουμε ένα λακκάκι , και προσθέτουμε τη μυζήθρα. Μετά με τα χέρια τις ανοίγουμε να γίνουν λεπτές αλλά όχι πολύ. Τις τηγανίζουμε αλλά μπορούμε να τις κάνουμε και στο φούρνο. Τις σερβίρουμε με μέλι ή ζάχαρη ή πετιμέζι ή σκέτες.

 

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη

Μισό κιλό αλεύρι, 30 γρμμάρια μαγιά,

1/4 του ποτηριού λάδι, λίγη ρακί,

1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι: 500 gr

(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

Για τη γέμιση

Ξυνή μυζήθρα περίπου μισό κιλό (αν θέλουμε βάζουμε αβάρσαμο (διόσμο)

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.