Έχεις 15 λόγους να επισκεφτείς τη Χερσόνησο στην Κρήτη

Αναρωτιέσαι ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να ταξιδέψεις φέτος την άνοιξη ή το καλοκαίρι; Είτε θέλεις να “αποδράσεις” μόνο για ένα Σαββατοκύριακο είτε για ολόκληρη εβδομάδα, σου έχω την απάντηση! Να επιλέξεις τη Χερσόνησο!

Και αν δεν την είχα επισκεφτεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δε θα είχα μάθει ποτέ τους λόγους για τους οποίους την αποκαλούν  #TheLandOfExperiences! Στα ελληνικά: “τόπος εμπειριών”! Πήγα, είδα, έζησα και σου παραθέτω τους 15 λόγους που θα σε κάνουν να κλείσεις σήμερα κιόλας εισιτήρια!

χερσόνησος

1. Οι παραλιακοί δρόμοι της Χερσονήσου χαρίζουν στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας και δημιουργούν ένα ρομαντικό σκηνικό βγαλμένο από ταινία!

 

 

 

 

 

minoiko

2. Το Μινωικό ανάκτορο των Μαλίων, το τρίτο σε μέγεθος μινωικό ανάκτορο της Κρήτης, θα σε ταξιδέψει  στο 1900 π.Χ. και το αεράκι που φυσάει λόγω της κοντινής απόστασης από τη θάλασσα, θα σε κάνει να καθίσεις για λίγα λεπτά  στο πεζουλάκι του πηγαδιού και να κλείσεις τα μάτια σου απολαμβάνοντας τη δροσιά και την ηρεμία!

 

 

 

3. Οι μαντινάδες των ντόπιων θα σου κλέψουν την καρδιά! Ειδικά αυτές που θα φτιάξουν μόνο για σενα! Έχουν
συναίσθημα, έρωτα, καημό, πόνο, γέλιο και χιούμορ! Όπως αυτή του αγαπημένου Παναγιώτη που την αφιέρωσε στην ομάδα μας: “Η επιλογή για διακοπές δεν είναι σαν το πόκερ, γι΄αυτό να εμπιστεύεσαι πάντα τσι travel bloggers”!

 

 

 

xersonisos4. Η βόλτα στα πανέμορφα στενάκια της παλιάς πόλης των Μαλίων. Ένας λαβύρινθος μικρών δρόμων που αξίζει να αφεθείς και να χαθείς μέσα του χωρίς να κρατάς κανένα “Μίτο” στα χέρια σου! Πολλά από τα σπιτάκια διατηρούν την παραδοσιακή τους μορφή χάρη στη σημαντική βοήθεια ομάδων που βοηθούν εθελοντικά στη διατήρησή τους.

 

 

 

5. Ο μεχερσόνησοςγαλύτερος πλάτανος της Κρήτης στο Κράσι των Μαλίων, ηλικίας περίπου 2.000 χρόνων σε προκαλεί να πιαστείς χέρι χέρι για να τον αγκαλιάσεις. Δύσκολο εγχείρημα! Εκτός αν είστε παρέα 10 ατόμων!

 

 

 

 

6. Το καφενείο-σπίτι του κυρίου Γιάννη στο Κράσι. Αν θες να μάθεις Ιστορία πίνοντας τσικουδιά και τρώγοντας κουκιά, τότε δεν πρέπει να παραλείψεις να πας εκεί! Πριν φύγεις ρώτησε να σου δείξουν το κουτί του ταχυδρομείου.

hersonisos7. Το φαγητό ήταν και παραμένει  ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στα ταξίδια μου! Μπορώ να αγαπήσω ή να μισήσω ένα μέρος για το φαγητό του! Ε λοιπόν, στη Χερσόνησο πήρα 2 ολόκληρα κιλά και για πρώτη φορά στη ζωή μου δοκίμασα κυριολεκτικά τα πάντα! Και ναι, αυτή τη στιγμή θα ήθελα να τρώω ντάκο με τη συνοδεία τσικουδιάς αγναντεύοντας τη θάλασσα και “σκαρώνοντας” κρητικές μαντινάδες με τους φίλους μου!

 

 

hersonisos

8. Οι άνθρωποι που γνώρισα στην περιοχή της Χερσονήσου τόσο στις πόλεις όσο και στο πιο μικρό και απομακρυσμένο χωριό με συγκίνησαν αφάνταστα.  Άνθρωποι εκδηλωτικοί, με αγάπη για τον τόπο τους και σεβασμό στον “ξένο”. Πιάσε κουβέντα μαζί τους, κάτσε δίπλα τους στον καφενέ του χωριού και θα νιώσεις αμέσως μέλος της παρέας τους.

 

 

 

σκιουφιχτά μακαρόνια

9.Τα “σκιουφιχτά” παραδοσιακά ζυμαρικά! Είτε είσαι μακαρονάς είτε όχι, σου εγγυώμαι πως θα γλείφεις τα δάχτυλά σου! Και επειδή δεν αρκεί να τα βρεις έτοιμα στο τραπέζι σου με χταποδάκι και σαλτσούλα, να πας στο σπίτι της Ελένης και του Γιάννη (Cretan Miracle Diet Cuisine) στο χωριό Κώξαρη να σου μάθουν να τα φτιάχνεις μόνος σου!

 

 

χερσόνησος μουσική

10. Η παραδοσιακή μουσική είναι το κάτι άλλο! Λύρες, βιολιά, ασκομπανούρες, λαγούτα κάθε βράδυ περιμένουν τον επισκέπτη και τον προκαλούν να σηκωθεί, να μπει στον κύκλο και να χορέψει μαζί με τους ντόπιους, ακόμα και ας μη γνωρίζει τα βήματα! Η καλή διάθεση, οι κάτοικοι της περιοχής και η δροσερή τσικουδιά είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι χορού! Πίστεψέ με!

 

 

11. Το μεγαλύτερο ενυδρείο των Βαλκανίων Θαλασσόκοσμος- Cretaquarium στην περιοχή Γούρνες. Περιπλανήσου κάτω από το βυθό και νιώσε ξανά παιδί!

12. Η Χερσόνησος είναι από τις ελάχιστες νησιωτικές περιοχές που είναι γνωστές για τον αθλητικό τουρισμό τους! Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή τουρνουά τένις λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Lyttos Beach το οποίο σε αντίθεση με τα περισσότερα ξενοδοχεία της Κρήτης, είναι ανοιχτό από τις αρχές του Μαρτίου.

ιππασία Χερσόνησος

13. Ιππασία! Ναι, η Χερσόνησος αγαπάει τα ζώα και ιδιαίτερα τα άλογα γι’αυτό μην παραλείψεις να επισκεφθείς έναν από τους πολλούς στάβλους της περιοχής ώστε να δεις από κοντά τα υπέροχα αυτά ζώα και να κάνεις ιππασία! Αμαζόνα για μία ημέρα λέμε!

 

 

 

Sfedili14. Το χωριό Σφενδύλι το οποίο σιγά-σιγά βυθίζεται  κάτω από τα νερά του φράγματος Αποσελέμη. Ένα απίστευτο θέαμα που μόνο αν το δεις από κοντά θα καταλάβεις γιατί εμένα προσωπικά με συγκλόνισε!

 

 

 

 

15. Το Μουσείο Λυχνοστάτης ! Για εμένα, το νούμερο ένα αξιοθέατο της Χερσονήσου! Ένα εντελώς διαφορετικό μουσείο που σε ταξιδεύει στο παρελθόν επιτρέποντάς σου να αγγίξεις κυριολεκτικά και μεταφορικά την Ιστορία και την παραδοσιακή ζωή της Κρήτης.

Εσύ έχεις επισκεφθεί τη Χερσόνησο; Αν ναι, έχεις να προσθέσεις και άλλους λόγους που κάποιος αξίζει να την επισκεφθεί;

Αν  δεν την έχεις επισκεφθεί… κάτι μου λέει πως φέτος

θα την επιλέξεις!

πηγή: travelstoriesfromyworld.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.