Τη νύχτα της 17ης Μαίου, αναβιώνουν στην Κρήτη οι Φρυκτωρίες

ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ2Το αρχαιότερο συγκροτημένο επικοινωνιακό σύστημα στον ευρωπαϊκό χώρο, ενδεχομένως και στον κόσμο, είναι οι μινωικές φρυκτωρίες (1900 π.Χ. – 1700 π.Χ.), οι λεγόμενοι σωροί στη λαϊκή γλώσσα .Αναπαράσταση, αναβίωση μετάδοσης μηνυμάτων με φωτεινά σήματα ή φωτιές από τις ίδιες μινωικές φρυκτωρίες μετά από 4.000 χρόνια.

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αποστόλων Ν.Ηρακλείου, στηρίζοντας την προσπάθεια αναπαράστασης, αναβίωσης μετάδοσης μηνυμάτων από τις Μινωικές Φρυκτωρίες 4000 χρόνια μετά, ετοιμάζεται για την αναβίωση.

STRATOSΗ δράση αυτή προγραμματίζεται την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 22.30 νύκτα ασέληνο, παγκόσμια ημέρα Τηλεπικοινωνιών, συνδέοντάς την επίσης με την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, σκοπεύοντας να τονώσει την εθνική-πατριωτική μας συλλογική συνείδηση.
Για το σκοπό αυτό, διοργάνωσε πεζοπορία τη Δευτέρα 13/4 , θυμήθηκαν το μονοπάτι, εντοπίσανε και καθαρίσανε το «ΣΩΡΟ του ΣΑΜΠΑΘΙΑΝΟΥ»

 

One thought on “Τη νύχτα της 17ης Μαίου, αναβιώνουν στην Κρήτη οι Φρυκτωρίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.