Το πτώμα του εντοπίστηκε εσωτερικά της περίφραξης του νοσοκομείου Παπανικολάου
Η σορός νεαρού άνδρα που εντοπίστηκε έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, ανήκει τελικά στον 17χρονο Αλέξανδρο Τανίδη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία Θεσσαλονίκης πριν από 10 ημέρες.
Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, το πτώμα εντοπίστηκε εσωτερικά της περίφραξης του νοσοκομείου Παπανικολάου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ο ιατροδικαστής αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος του 17χρονου δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και πλέον εξετάζονται τα ενδεχόμενα του ατυχήματος και της αυτοκτονίας.
Το σημείο που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου νεαρού έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.
Τα ίχνη του άτυχου Αλέξανδρου από την Πυλαία είχαν χαθεί από τις 21 Φεβρουαρίου. Την ημέρα που είχε εξαφανιστεί ο 17χρονος φορούσε μαύρο μπουφάν και μαύρο παντελόνι φόρμας.
Σε ανακοίνωσή του τότε το Χαμόγελο του Παιδιού τόνιζε ότι «λόγω ιδιαίτερων συνθηκών εξαφάνισης του Αλέξανδρου, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, είναι σημαντικό να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και παρατηρητικότητα, ώστε να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατό».
Ο πρόεδρος του χαμόγελου του παιδιού κος Κώστας Γιαννόπουλος δηλώνει σχετικά: «Για μια ακόμα φορά, κάποια μεμονωμένα άτομα μέσα στις κρατικές υπηρεσίες δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν έγκαιρα όσους αρμόδιους εμπλέκονται στην κινητοποίηση για την αναζήτηση ενός παιδιού. Ειδικά όταν αφορά ένα παιδί που εξαφανίστηκε ενώ νοσηλευόταν σε κρατικό νοσοκομείο. Ένα παιδί που έζησε τη φρίκη και την εγκατάλειψη. Ένα παιδί που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μέσα από τα social media και κανείς δεν του έδινε σημασία. Παιδιά που πετάγονται στον Καιάδα γιατί είχαν την ατυχία να μην έχουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της οικογένειάς τους…»







