Νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία – Δυό χωριά χάθηκαν

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία με πολλούς εγκλωβισμένους από τον ισχυρό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 3.36 (τοπική ώρα) ξημερώματα Τετάρτης την κεντρική περιοχή της χώρας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Από εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε σε απευθείας σύνδεση τη RAI.

 

Στα χωριά Αματρίτσε (3.000 κάτοικοι) και Ακκούμουλι (700 κάτοικοι) πολλά κτίρια κατέρρευσαν. Μια γέφυρα κατέρρευσε στο χωριό Αματρίτσε. Σύμφωνα με την RAI υπάρχουν ήδη έξι νεκροί.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι,δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ’ Ακουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο χωριό Ακκούμολι. Παράλληλα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για εγκλωβισμένα παιδιά.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.

Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Ο σεισμολόγος Ευθύμος Λέκκας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι, μπορεί η Ιταλία να είναι γεωγραφικά δίπλα μας, ο σεισμικός δρόμος που μας χωρίζει ωστόσο, είναι μεγάλος.

ert.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.