Συγκέντρωση έξω από το ΕΚΗ και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΗ της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων. Το ασφαλιστικό και οι συνεχιζόμενες πολιτικές που επιβάλλονται μέσω των μνημονίων οδήγησαν και σήμερα στο δρόμο τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.
“Στο όνομα της κρίσης βιώνουμε την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων καθώς και της κοινωνίας ολόκληρης”, ανέφεραν ΕΚΗ και ΑΔΕΔΥ
Νωρίτερα, είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία το ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση του βουλευτή Γ. Μιχελογιαννάκη
Η παρουσία μου πιστοποιεί τη μη αποδοχή των εκβιασμών από κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος.
Η αξιοπρεπής σύνταξη, η όχι οριζόντια περικοπή, ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας με σεβασμό στους επίγονους, είναι πρώτα σε προτεραιότητα.
Στόχοι: Η ανακεφαλαιοποίηση του εξουθενωμένου ασφαλιστικού ταμείου από συγκεκριμένες πολιτικές, η εξεύρεση νέων πόρων, η καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, η στήριξη της ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας και ο σεβασμός στις εργασιακές σχέσεις.






