O αθλητικός Σύλλογος Ηρόδοτος και το γήπεδο Ηροδότου

136_179

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του συνοικισμού της Νέας Αλικαρνασσού οι κάτοικοι ίδρυσαν το αθλητικό σωματείο «Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ». Στα 1932 ιδρύεται από τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού Μιχάλη Ελευθεριάδη, το γιατρό Μιχάλη Βελησάριο, τον Απόστολο Μουζουράκη και το Δημήτριο Σκουρέλλο, ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Αλικαρνασσού ( Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ ).

136_185

Στόχος της ίδρυσης να ενδυναμωθεί η συλλογική συνείδηση και να συσφιχτούν οι δεσμοί μεταξύ των κατοίκων του συνοικισμού.

Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής ο αθλητικός σύλλογος λειτουργεί υποτονικά ενώ σε πλήρη λειτουργία τίθεται κανονικά το 1948. Από τότε, η ομάδα του Ηροδότου έχει στο ενεργητικό της ξεχωριστές διακρίσεις και εξαιρετικές επιδώσεις οι οποίες τιμούν τους κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού και την κάνουν γνωστή απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

136_184

Η ομάδα του Ηροδότου έχει ως έμβλημά της την προτομή του Ηροδότου, διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο με χορτάρι, σύγχρονο εξοπλισμό και πλήρεις εγκαταστάσεις. Σήμερα, ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων των κατοίκων της Αλικαρνασσού αλλά κυρίως των μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας, των διοικητικών συμβουλίων και των εκάστοτε προέδρων, ο αθλητικός σύλλογος έχει μεγαλώσει και, εκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα, διαθέτει τμήματα μπάσκετ, στίβου, ποδηλασίας και άλλων αθλημάτων.

136_153

,

136_164

136_177

πηγή





One thought on “O αθλητικός Σύλλογος Ηρόδοτος και το γήπεδο Ηροδότου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.