Μια μακαρονοσαλάτα!

Μιλάμε για το τρίπτυχο της επιτυχίας ενός πιάτου στο τραπέζι. Θρεπτική, γευστική, χορταστική. Αυτή τη μακαρονοσαλάτα τη λες και κυρίως πιάτο…

Υλικά
450γρ. μακαρόνια βίδες (fusilli)
μερικά μπουκετάκια από μπρόκολο
μερικά μπουκετάκια από κουνουπίδι
200ml ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρεβίθια
200γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλα και ρίχνετε το μπρόκολο, και το κουνουπίδι. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα άλλο ταψάκι στρώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα και ρίχνετε τα ρεβίθια. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε τα λαχανικά και τα ρεβίθια για 35-40 λεπτά στο φούρνο. Βράζετε τα ζυμαρικά σας al dente. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Όσο είναι ζεστά προσθέτετε τα λαχανικά και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύετε και ρίχνετε λίγη ακόμα παρμεζάνα τριμμένη ή σε flakes. Σερβίρετε τη μακαρονοσαλάτα ζεστή ή κρύα.

Καλή σας όρεξη!

 

.olivemagazine.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.