Οι ποινές που επιβλήθηκαν για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο τους 8 από τους 9 Κρητικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν πέντε από τους Κρητικούς στους οποίους είχε απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον άτυχο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στους τρεις Κρητικούς που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση του αδικήματος επιβλήθηκε ποινή κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών στο Ηράκλειο. Παράλληλα ο ένατος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας. Η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς. Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του είχε κάνει λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα, ενώ είχε ζητήσει να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα….

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.