Αλέξανδρος Λύρα – Το φαινόμενο

 

Γράφει η  Ευαγγελία Ζαχαράκη

 

Γεννημένος στη Γερμανία και καταγωγή απ’ τη Νάξο, από τα παιδικά του χρόνια, έχοντας ακούσματα Κρητικής παραδοσιακής μουσικής ενθουσιάστηκε και αγάπησε την Κρητική Λύρα! Μόλις 26 χρονών και ερμηνεύει , διασκευάζει και αυτοσχεδιάζει από πολύ μικρός από παραδοσιακά κρητικά και νησιώτικα τραγούδια ,έντεχνα αλλά και κλασσική και rock-και pop μουσική με την ΛΥΡΑ του!! Από την λύρα εμπνέεται και στη λύρα εναποθέτει τα συναισθήματα του. Ο Αλέξανδρος είναι η Λύρα και η Λύρα ο Αλέξανδρος!!

Πιστεύει και αυτό το αποδεικνύει, ότι η κρητική λύρα έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να σταθεί ψηλά στο χώρο της μουσικής και να γράψει ιστορία στη βιομηχανία της μουσικής παγκόσμια! Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΡΑ είναι μια μουσική ιδιοφυία που αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή μας.

Δημιούργησε τη σειρά “ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ(1-8) και στις νότες κάθε μοναχού διακρίνονται τα συναισθήματα του βιώματα και σκέψεις του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΡΑ!

Όλο το έργο των μοναχών είναι ακριβώς στις νότες(χωρίς να έχουν γραφτεί σε κάποιο πεντάγραμμο)!

Όλο το έργο αυτό είναι στο ιδιοφυές μυαλό του Αλέξανδρου Λύρα και γίνεται πράξη με τα μαγικά του δάκτυλα και την μοναδική δεξιοτεχνία του στη λύρα του! Κάθε ένας μοναχός είναι μοναδικός σε δεξιοτεχνία-ακρίβεια στις νότες-ταχύτητα και συναισθήματα! -Το 2016 δημιουργεί “Του μοναχού ο δρόμος 1” που ο Αλέξανδρος Λύρα πλημμυρισμένος από συναισθήματα αγανάκτησης και μοναξιάς, ακουμπώντας τα στη Λύρα του αισθάνθηκε ότι παίζει κάτι διαφορετικό, και θέλησε να το βγάλει στον κόσμο! -Στου Μοναχού το δρόμο 2..συνεχίζοντας από το 1,θέλησε να δείξει την δυνατότητα της λύρας να προχωρήσει σε άλλους μουσικούς δρόμους μια περίοδο της ζωή του συναισθηματικά φορτισμένη από κατάθλιψη-πόνο και μοναξιά! Τελειώνοντας “του μοναχού ο δρόμος 2” ο Αλέξανδρος Λύρα θεώρησε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι ανώτερο!

Κι’ όμως…….. -Στις αρχές του 2017 έρχεται “του μοναχού ο δρόμος 3“,που το εμπνεύστηκε από ένα κλασσικό κομμάτι, και θέλησε να βγάλει σε αυτό ότι είχε μέσα στην ψυχή του! Και ήταν έτοιμο μόνο σε 2 εβδομάδες! -Στο τέλος περίπου του 2017 ,το μυαλό του Αλέξανδρου Λύρα οδηγήθηκε στον κόσμο της φαντασίας(αισθανόταν ότι ήταν σε ένα δάσος που τα πάντα είχαν ζωή(δέντρα- ζώα κλπ)όπως στο ‘alice in wonderland’ και ένας νάνος ήταν το επίκεντρο αυτής της ιστορίας που τα έβλεπε και τα ζούσε όλα! Και δημιουργήθηκε “του μοναχού ο δρόμος 4″,που είναι μια ιστορία φαντασίας σε μουσική!! -Στου μοναχού το δρόμο 5″ η μουσική και τα σόλα ήταν φυγή από το κλείσιμο και την μοναξιά! ψάχνοντας τον τρόπο να φύγει από όλο αυτό εμπνεύστηκε”” του μοναχού ο δρόμος 5″!!

Αυτή η φυγή έφερε τον Αλέξανδρο Λύρα για πρώτη φορά στην Κρήτη αρχές του 2018..και αυτό είναι μία καλή πλευρά του 5″. Οπότε “Του μοναχού ο δρόμος 5″ειναι ο 1ος μοναχός που έγινε στην Κρήτη στον τόπο της Λύρας! -Στο τέλος του 2018 ο Αλέξανδρος Λύρα μπαίνει πάλι στον κόσμο της φαντασίας με μια ιστορία εξωγήινων που στη φαντασίωση αυτή ένοιωθε σαν να ήθελαν να τους αφιερώσει ένα κομμάτι? Και δημιουργεί “Του μοναχού το δρόμο 6″!!! -Στις αρχές του 2019 ο Αλέξανδρος Λύρα νοιώθει να μπαίνει και πάλι φως στη ζωή του και βγάζοντας κάποια απωθημένα και θέλοντας την φυγή απ τις καταθλίψεις-τον πόνο κλπ δημιουργεί “του μοναχού τον δρόμο 7″” που θεωρεί οτι είναι ανώτερο από όλους τους μοναχούς μουσικά και τεχνικά!! “Του μοναχού ο δρόμος 7” βγήκε μεν με χαρά αλλά και κάποια σημεία δείχνουν την φυγή απ τις καταθλίψεις και τον πόνο του παρελθόντος! -και έρχεται “Του μοναχού ο δρόμος 8 που είναι ο τελευταίος μοναχός και είναι ο επίλογος-το κλείσιμο της σειράς “ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ”

Οι μελωδίες “του μοναχού ο δρόμος 8 κλείνουν τον πόνο και την δυστυχία που έζησε ο Αλέξανδρος Λύρα στη ζωή του και στους μοναχούς και ο αριθμός 8 συμβολίζει το άπειρο που αυτό σημαίνει για τον Αλέξανδρο Λύρα οτι οι μοναχοί θα μείνουν για πάντα στη ζωή του γιατί είναι η ζωή του!!! Η σειρά “”ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ 1-8″‘ γράφει ιστορία στο χώρο της μουσικής με την αλλαγή των δεδομένων και συμβολίζουν πολλά απ τη ζωή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΡΑ,, Και για αυτό το λόγο μπήκαν και οι 8 σε ένα CD!!!

Είναι η ταυτότητα του μοναδικού δεξιοτέχνη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΡΑ, που αγγίζει τις ψυχές όλων και προκαλεί τον θαυμασμό και τον σεβασμό για την μοναδική δεξιοτεχνία του και το ιδιοφυές μυαλό του! Είναι τιμή μας των κρητικών που το όργανο που μας αντιπροσωπεύει γράφει ιστορία στα μαγικά χέρια του Αλέξανδρο

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.