Οι αγώνες του 1821 ως φωτεινό ορόσημο για την αντιμετώπιση των εξ ανατολών γειτόνων μας. Γράφει ο Γ.Κορναράκης

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1821 ΩΣ ΦΩΤΕΙΝΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ

Αφορμή για το παρόν μου δόθηκε από την παρενόχληση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους με κίνδυνο κατάρριψής του, (άσχετα αν μετέφερε τον κ. Τσίπρα ή κάποιον άλλο πρωθυπουργό) για να γιορτάσει το 1821 σε ένα ακριτικό νησί. Ωστόσο, τους ισχυρισμούς του κ. Αλέξη Τσίπρα για τις «τουρκικές παρενοχλήσεις» διέψευσε η Άγκυρα, η οποία διαμήνυσε ότι «τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ενεπλάκησαν σε οποιοδήποτε περιστατικό στο Αιγαίο».Συγκεκριμένα, πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισαν ότι «δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης» και ότι τα τουρκικά μαχητικά «απλώς εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους».

 

Το θέμα ότι ήταν ελληνικό αεροσκάφος που μετέφερε Έλληνα αξιωματούχο! Και ερωτώ αν γινόταν ατύχημα τι θα συνέβαινε μετά; Θα κατέρριπταν τα ελληνικά πολεμικά ότι τουρκικό θα κινούνταν στον εναέριο χώρο της Ελλάδος; Και εν πάση περιπτώσει, αφού υπάρχουν συνθήκες που ρητώς αναφέρουν κάποια πράγματα που σαφώς είναι σύννομα με όσα υποστηρίζουμε, γιατί δεν απευθυνόμαστε στο δικαστήριο της Χάγης; Τι φοβόμαστε;  Για να μη φτάσουμε στο παραπάνω σενάριο πρέπει να πάμε!

Ανήμερα επίσης της εθνικής γιορτής των Νεοελλήνων, την 25η Μαρτίου 2019 επέλεγε ο πρόεδρος της Τουρκίας ΡετζέπΤαγίπΕρντο(γ)άν να δηλώσει: «Η Τουρκία θα φέρει το θέμα των υψιπέδων του Γκολάν ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών»

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο TGRT Haber, ο Ερντογάν είπε ότι η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα Υψώματα του Γκολάν και την κυριαρχία του Ισραήλ ήταν ένα «δώρο» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ ΜπενιαμίνΝετανιάχου, ενόψει των εκλογών στη χώρα του.

Γιατί όμως το κάνει αυτό; Αναρρωτήθηκε ποτέ κανείς; Γιατί η Συρία, το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, τα Βαλκάνια ανήκουν στα σύνορα της καρδιάς των Τούρκων όπως δήλωσε παλαιότερα! Έχουν μακρόπνοα σχέδια για την περιοχή. Οι οθωμανοί ξεκίνησαν περίπου κάτι σαν το σημερινό ΙΣΙΣ και από ολιγωρία, ανικανότητα ή μη ορθή εκτίμηση των Βυζαντινών κατόρθωσαν να επεκταθούν παντού στην ανατολική Μεσόγειο θάλασσα. Μέσα από θηριωδίες ή μέσα από θανατώσεις των χριστιανών κατάφεραν να γίνουν ο φόβος και ο τρόμος. Το μόνο που έμενε στους χριστιανούς είναι να μαρτυρήσουν για του Χριστού την πίστη την αγία και να γίνουν μάρτυρες. Το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» ήταν μόνιομη επωδός στα χείλη των ραγιάδων χριστιανών.

Ένδεικτικά πολυπληθείς μουσουλμανικές φυλές της σημερινής Τουρκίας, που δεν είναι τουρκικές.

 • Οι Κούρδοιείναι απόγονοι των Καρδούχων.
 • Οι Γιουρούκοιείναι απόγονοι αρχαίων κατοίκων της Μ. Ασίας.
 • Οι Κιλίζ Μπας (Ερυθρίνοι) είναι γηγενείς τις Μ. Ασίας.
 • Οι Σάννοι ή Τσάννοι είναι αρχαίος λαός της Μ. Ασίας.
 • Οι Κιρκάσιοι οι οποίοι κατάγονται από τον Καύκασο.
 • Οι Άφσαροι είναι οι Ίσαυροι των Βυζαντινών.
 • Οι Κόλχοι ή Μίγγρελοι είναι οι απόγονοι των Κόλχων.
 • Οι Βιθυνοί μουσουλμάνοι δεν είναι Τούρκοι, αλλά Μικρασιάτες.
 • Οι Δερβίσες είναι Μικρασιάτες εξέλιξη της παλιάς χριστιανικής αίρεσης των νεστοριανών.
 • Οι Πομάκοι είναι αρχαίο θρακικό φύλο.
 • Οι Γαλάτες είναι ο λαός που εγκαταστάθηκε στην Μ. Ασία κατά τα ελληνιστικά χρόνια.
 • Οι Λαζοίείναι και αυτοί από τους αρχαίους λαούς της Μ. Ασίας, συγγενείς των Κόλχων.
 • Οι Μεσοχαλδηνοί είναι απόγονοι αρχαίων κατοίκων στην περιοχή της Τραπεζούντας.
 • Οι Ζεϊμπέκοι είναι Θράκες εξισλαμισμένοι.
 • Οι Πόντιοι που έμειναν στην Μ. Ασία, και αν εξαιρέσουμε ίσως τα τουρκικά τους ονόματα, έχουν την ίδια διάλεκτο, μουσική και αρκετά έθιμα με τους ομόφυλούς τους που κατέφτασαν στην Ελλάδα.Οι Τούρκοι είναι φυλετικά συγγενείς με τους Ούγγρους και τους Φινλανδούς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τη σύγχρονη εποχή ο Ο ΒίκτορΌρμπαν (ViktorMihályOrbán, 31 Μαΐου 1963-) είναι Ούγγρος πολιτικός, νομικός και ο σημερινός πρωθυπουργός αρνούνταν να πάνε πρόσφυγες στη χώρα του, αλλά ένα τούτοις «έκρυβε» τον αρχιτζιχαντιστή του ΙΣΙΣ και σφαγέα των αμάχων στη χώρα του. Ανενόχλητος έκοβε βόλτες ο σφαγέας του ισλαμικού κράτους, κατηγορούμενος για πάνω από 20 αποκεφαλισμούς και αμέτρητες βομβιστικές επιθέσεις κατά αμάχων. Το καταφύγιο το είχε βρει στην Ουγγαρία λόγω των στενών σχέσεων που έχουν το κόμμα του Όρμπαν και το νεοναζιστικό κόμμα με τους τούρκους ισλαμιστές και γκρίζους λύκους. Τον εντόπισε η Γιουροπόλ και σε κοινή επιχείρηση με την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, συνελήφθη. Είναι που οι Ούγγροι (συγγενείς των Τούρκων) δεν θέλουν πρόσφυγες στην χώρα τους. Θέλουν μόνο τους Αποκεφαλιστές που τους προωθούν οι Τούρκοι. Είναι γεγονός πως τη περιοχή της Ουγγαρίας οι Βυζαντινοί την αποκαλούσαν “Τουρκία”. Οι Ούγγροι αυτοαποκαλούνται “Μαγυάροι” και είναι ίδιας καταγωγής με τους τούρκους, Ουζμπέκους, Καζάκους, Αζέρους κλπ. Απλά όταν έφθασαν στην κεντρική Ευρώπη αναμίχτηκαν σε μεγάλο βαθμό με γερμανικούς και σλαβικούς λαούς. Όπως οι Τούρκοι αναμίχτηκαν με Έλληνες, Πέρσες, Άραβες, Αρμένιους, Κούρδους, Σλάβους κλπ Οι πρωτοβούλγαροι ήταν τουρκογενείς όπως εν μέρη απόγονοι τούρκων είναι και οι φινλανδοί. Οι φινοούγγροι μετανάστευσαν από το νότο προς βορά και στη περιοχή της σημερινής Φινλανδίας αναμείχτηκαν με σκανδιναβούς. Για αυτό και υπάρχει πόλη “τουρκού” στην εν λόγω χώρα.Είναι αλήθεια ότι οι Μαγυάροι που εγκαταστάθηκαν στην σημερινή Ουγγαρία ήταν τουρκικό φύλο.Στην πορεία όμως αναμείχθηκαν σε μεγάλο βαθμό με γερμανούς και σλάβους.Ο σημερινός ουγγρικός λαός είναι Λευκός , χριστιανικός, και δεν έχει ουδεμία ψυχική σχέση με τους Τούρκους, εκτός – δυστυχώς – από κάποιους φιλότουρκους φυλετικούς προδότες.Μόνο κάποια γλωσσικά κατάλοιπα τουρανικής προέλευσης έχουν μείνει στην ουγγρική γλώσσα.Οι Ούγγροι έδωσαν μεγάλους αγώνες κατά των Τούρκων με μεγάλους πολεμιστές όπως ο Ιωάννης Ουνυάδης, ο Λαδίσλαος ( Ουγγροπολωνός βασιλιάς ) κλπ.

Το Ισραήλ είναι μια δύναμη που στηρίζεται στην Αμερικήκαι για το λόγο αυτό το φοβούνται οι Τούρκοι. Στα μακρόπνοα σχέδιά τους για κατάληψη των Αγίων Τόπων και πάλι, αλλά το Ισραήλ θα βρίσκεται μπροστά τους! Το έχουν εννοήσει οι Ισραηλινοί και για το λόγο αυτό έχουν προσεταιριστεί την Ελλάδα, δημιουργώντας συμμαχίες καθώς γνωρίζουν ότι εσαεί Τούρκοι και Έλληνες θα βρίσκονται απέναντι!

Μετά τις νέες εξελίξεις αναφορικά με τα υψίπεδα του Γκολάν που έχει καταλάβει το΄Ισραήλ ο Ερντο(γ)ανέιπε:  «Θα φέρω το ζήτημα ενώπιον του ΟΗΕ». Προφανώς πυροτέχνημα αυτή του η δήλωση, γιατί αμέσως θα εγερθούν αυτομάτως 2 ζητήματα για την Τουρκία. Το πρώτο ότι δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί αφού από το 1974 έχει καταλάβει την Κύπρο και προσφάτως κατέλαβε την περιοχή του Αφρίν. Συνεπώς θα της ζητηθεί πρώτα να τα εγκαταλείψει η ιδία και μετά να συζητά για τα ως άνω υψώματα. Το δεύτερο ζήτημα είναι οι διεκδικήσεις που έχουν εναντίον της χώρας μας! Θα πρέπει ενώπιον του ΟΗΕ να αποποιηθεί κάθε διεκδίκησης ελληνικών εδαφών, αφού αυτά έχουν οριοθετηθεί αφενός με τη συνθήκη της Λωζάννης και αφετέρου με τη συνθήκη των Παρισίων!

Έφτασαν δε σε τέτοιο σημείο αναισχυντίας να διεκδικούν και την Κρήτη. Παρουσίασαν μάλιστα ένα επαίσχυντο χάρτη όπου όλη η Κρήτη έχει την τουρκική σημαία εκτός του νομού Χανίων.

Μιλάμε για ηλιθιότητα ολκής! Υποτίθεται λοιπόν ότι τα ¾ της Κρήτης τα θέλουν και αφήνουν τα Χανιά στους Κρητικούς. Τα νησάκια γύρω στα Χανιά γιατί τους έβαλαν κόκκινη σημαία; Ως εκ του δικαίου της θάλασσας ανήκουν στα Χανιά όπως για πα΄ραδειγμαισχυρ’ίζονται ότι τους ανήκουν τα Ίμια επειδή είναι κοντά στις ακτές τους. Καλά δυο μέτρα και δυο σταθμά; Τόσο ηλιθιότητα πια; Μήπως δείχνουν τις προθέσεις σους και αναδεικνύουν την υστεροβουλία τους απροκάλυπτα;

Εσχάτως έφτασαν Έλληνες πολιτικοί να παίζουν περίεργα παιχνίδια. Ιδιάιτερη εντύπωση μου έκανε ο πολιτικός που ανέφερε: «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», είπε. Συνεχίζοντας σημειώνει: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη», συμπλήρωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN για τα ελληνοτουρκικά. Δηλαδή πληρώνουμε κάποιον να λέει ανακρίβειες! Γιατί σύμφωνα με τη συνθήκες το Καστελόριζο είναι ελληνικό, όπως και η Κρήτη και η Γαύδος και η Χρυσή και η Ντία που επιβουλέουνται οι Τούρκοι.

Τι ακριβώς αναφέρουν αυτές οι συνθήκες για το Καστελλόριζο;

Τα άρθρα 14 & 15  της Συνθήκης της Λωζάνης , που αναφέρει σαφέστατα ότι η Τουρκία παραιτείται  της νήσου Καστελορίζου και των παρακείμενων νησίδων.

Το άρθρο 14της συνθήκης των Παρισίων (10 Δεκεμβρίου 1947) γράφει: «Η Ιταλία εκχωρεί στην Ελλάδα εν πλήρη κυριαρχία τα νήσους της Δωδεκανήσου   τα κατωτέρω απαριθμουμένους ήτοι: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμην Κω και Καστελόριζο»

Σε συνδυασμό με το άρθρο 15 της συνθήκης της Λωζάννης (1923) που αναφέρεται: «Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί την κάτωθι απαριθμουμένων νησίδων ήτοι: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμην Κω των κατεχομένων νυν από Ιταλίας καιτων νησίδων των εξ αυτών εξαρτωμένων ως και της νήσου Καστελλορίζου».

Την ίδια  ώρα οι Τούρκοι με δημοσίευμα της Χουριέτ πανηγυρίζουν αφού οι Τουρκικές θέσεις υποστηρίζονται και από Έλληνες Βουλευτές όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ! Για να πως μόνο την απύθμενη θρασύτητα που έχουν φτάσει οι γείτονές μας Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν όταν απεσύρθη το βιβλίο Ιστορίας που έκανε λόγο για συνωστιμό στη Σμύρνη και όχι για σφαγή όπως ήταν τα πραγματικά γεγονότα. Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα προχώρησε η Τουρκία γιατί ο υπουγός Παιδείας (Μπαμπινιώτης) αποφάσισε την αντικατάσταση του αποσπάσματος του βιβλίου της κ. Ρεπούση «για το συνωστισμό» στη Σμύρνη. Η Τουρκική πλευρά επικαλέιται τις συμφωνίες που είχε υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων. Ωστόσο και εμείς έχουμε συμφωνήσει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αλλά οι παραβάσεις και παραβιάσεις καθημερινά δεν λείπουν στο Αιγαίο από τους Τούρκους. Για να χρησιμοποιήσω μια λαϊκή ρήση: «Θέλουν τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη».Άρα δε μπορούν να μας παραδίδουν μαθήματα καλής συμπεριφοράς και γειτονίας τη στιγμή που πρώτοι «άρχονται χειρών αδίκων».!!!

Συνεπώς χρειάζεται να είμαστε πάντοτε έτοιμοι και σε εγρήγορση. Πάντα ανοιχτά πάντα άγρυπνα τα μάτια….

 

Δρ Γεώργιος Κορναράκης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.