Η Ελένη μπορούσε να γλιτώσει – Αποφάσισαν να την «ξεφορτωθούν»

Τρισάγιο στη μνήμη της άγρια δολοφονημένης φοιτήτριας στο σημείο που ξεψύχησε στη Λίνδο – Ανατριχίλα από την ομολογία του 19χρονου Αλβανού: «Μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο» – Ρίχνει την ευθύνη στον 21χρονο Ελληνα, υποστηρίζοντας ότι του είπε «να την ξεφορτωθούν»

Τρισάγιο στη μνήμη της άγρια δολοφονημένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη εψάλη στο σημείο που εντοπίσθηκε νεκρή. Δεκάδες ροδίτες παρέστησαν στην τελετή και άναψαν κεριά στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη, που μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της.

Το τρισάγιο έγινε λίγες ώρες μετά την κηδεία του κοριτσιού, στο Διδυμότειχο, όπου όλοι οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στο πλευρό των τραγικών γονιών και των άλλων μελών της οικογένειας. Ο σπαραγμός της μάνας της ράγιζε καρδιές στην κηδεία της άτυχης Ελένης. Την ίδια ώρα στη Ρόδο ξεχείλιζε η οργή με πολίτες να αποδοκιμάζουν έντονα τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία.

Οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες της άγριας δολοφονίας προκαλούν ανατριχίλα και αποτροπιασμό. Σύμφωνα με την ομολογία του του 19χρονου Αλβανού στους Λιμενικούς η Ελένη, μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι το μοιραίο βράδυ, τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά ούτε ο ίδιος ούτε ο 21χρονος Έλληνας ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της.

Η ομολογία του Αλβανού σε συνδυασμό με την παρατήρηση του ιατροδικαστή που εξετασε τη σορό της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο ότι αν οι δύο δράστες την πήγαιναν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ήταν ζωντανή, προκαλεί σοκ. Ο αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρος, ο ένας από τους δύο που κρατούνται για την δολοφονία της άτυχης Ελένης, υποστηρίζει, πάντως, ότι ο ίδιος είπε στον 21χρονο Έλληνα να μεταφέρουν την κοπέλα σε νοσοκομείο αλλά εκείνος τον πίεζε να την «ξεφορτωθούν». Οι πρώτες πληροφορίες για όσα είπε στους Λιμενικούς ο 19χρονος, που έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα δείχνουν μια προσπάθεια να ρίξει όλες τις ευθύνες στον 21χρονο Έλληνα, ο οποίος μέχρι στιγμής, όπως λέει ο δικηγόρος του, δεν συμμετείχε στο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχική του ομολογία ο 19χρονος ισχυρίστηκε ότι όλα συνέβησαν στο σπίτι του 21χρονου στη Λίνδο όταν αυτός ζήτησε από την φοιτήτρια να κάνει κάτι και αυτή αρνήθηκε. Σε αυτό το σημείο ο 19χρονος ισχυρίστηκε ότι ο 21χρονος φίλος του θύμωσε πολύ και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Η κοπέλα σύμφωνα με την αρχική ομολογία του 19χρονου τους παρακάλεσε να την πάνε στο νοσοκομείο, πράγμα που προέτρεψε και εκείνος τον 21χρονο φίλο του να κάνουν, αλλά όπως είπε ο Αλβανός, ο Έλληνας τον πίεζε να την «ξεφορτωθούν». Μάλιστα σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταθέσει στην αρχική του ομολογία ο 19χρονος, ο 21χρονος φίλος του του είπε χαρακτηριστικά: «πάμε να το τελειώσουμε. Πάμε να την πετάξουμε στα βράχια».

Μετά και από αυτά τα στοιχεία, ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας μεταβαίνει αύριο στη Ρόδο προκειμένου, εκτός από την τυπική δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της οικογένειας, να ζητήσει αναπαράσταση του εγκλήματος και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορούμενων. Σύμφωνα με την αρχική ομολογία του 19χρονου έβαλαν την κοπέλα η οποία φαίνεται να είχε χάσει τις αισθήσεις της από το χτύπημα αλλά και από την προσπάθεια να την στραγγαλίσουν και όλοι μαζί πήραν το λευκό βαν και την πέταξαν όσο ήταν ακόμη ζωντανή στη θάλασσα στους Πεύκους. Στο σπίτι, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε αρχικά ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία συνευρέθηκε ερωτικά με την Ελένη, ενώ κάποια στιγμή ο Έλληνας που ήταν παρών ζήτησε να κάνει κάτι γεγονός που η 21χρονη αρνήθηκε.

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.