Το βράδυ ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα περάσει από τις γειτονιές για να καταγράψει, αυτούς που θα πάρει….

Το νου σας σήμερα και αύριο!!! Του Μιχαήλ Αρχάγγελου!!!
Να κάνουμε οτι μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ έτσι, ώστε να μας φροντίσει κατά τη στιγμή της εξόδου ….
Γιατί ο Αρχάγγελος την ώρα του θανάτου, είναι εκείνος που αποσπά τη ψυχή από το σώμα.
Τη παραμονή της γιορτής του λοιπόν φροντίζουμε πρωτίστως, ώστε το βράδυ να μην ξεχάσουμε έξω από το σπίτι κάποιο προσωπικό μας αντικείμενο. (Βάλτε τα παπούτσια μέσα).
Το βράδυ ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα περνάσει από τις γειτονιές και τα σπίτια, για να καταγράψει, αυτούς που θα πάρει.
Αν δει λοιπόν κάποιο προσωπικό αντικείμενο, θα θυμάται και τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου και έτσι αυτός θα γραφτεί στη λίστα του Μιχαήλ.

 

——————————–

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο μόνος που ονομάζεται αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή. (Ιούδας 9) Επίσης ονομάζεται «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων». (Δανιήλ 10:13, 21) Το όνομά του σημαίνει «Ποιος (Είναι) Όμοιος Θεού;».Είναι σαν βασιλιάς των αγγέλων.

Πιστεύεται ότι ήταν ο ταξιάρχης Μιχαήλ εκείνος ο άγγελος ο οποίος εμφανίζεται στις Εβραϊκές Γραφές (Παλαιά Διαθήκη), και μάλιστα από τις πρώτες στιγμές δημιουργίας του κόσμου. Ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ και ο οποίος στη συνέχεια την απέτρεψε. Επίσης ο Μιχαήλ ήταν εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο. Διέσωσε, από την πτώση τις αγγελικές δυνάμεις με το «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» και για την παρρησία του ο Τριαδικός Θεός του έδωσε τη θέση του «Άρχοντος των αγγελικών Ταγμάτων». Πιστεύεται ότι με εντολή του Θεού οι Πρωτόπλαστοι εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Στην Καινή Διαθήκη, αυτός είναι που θα αναγγείλει τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την αρπαγή της εκκλησίας Του. (1 Θεσσαλονικείς 4:16-17) Εμφανίζεται προφητικά να ηγείται στρατιάς αγγέλων σε πόλεμο στον ουρανό, κατά «του μεγάλου Δράκοντα, του αρχαίου φιδιού, του Σατανά» και των δαιμόνων, όπου υπερισχύει ο Μιχαήλ και τους ρίχνει στη γη. (Αποκάλυψη 12:7-9)

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.

Β.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.