Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου, η τελευταία εκδότρια της Ελευθεροτυπίας

«Εφυγε» από τη ζωή η Μάνια Τεγοπούλου, σε ηλικία 59 ετών, μητέρα τριών παιδιών.

Το τελευταίο διάστημα, η τελευταία εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας», νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας με κίρρωση του ήπατος και κατά πληροφορίες ανέμενε μόσχευμα για μεταμόσχευση.

Η Μάνια Τεγοπούλου απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας, 4 Ιουνίου 2018.

Η κόρη του Κίτσου Τεγόπουλου, εκδότη και ιδρυτή της Ελευθεροτυπίας, ανέλαβε τα ηνία της ιστορικής εφημερίδας δύο σχεδόν χρόνια πριν κλείσει.

Λόγω οικονομικών προβλημάτων της «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.», εκδότριας εταιρείας της Ελευθεροτυπίας, σταμάτησαν οι πληρωμές των εργαζόμενων στην εφημερίδα τον Αύγουστο του 2011.

Η ιστορική «Ελευθεροτυπία» έκλεισε τελικά τρία χρόνια μετά και ενώ αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Στις αρχές του 2013 η εφημερίδα επανακυκλοφόρησε, άντεξε όμως μέχρι τον Νοέμβριο του 2014 όποτε έκλεισε οριστικά.

 

Το εγχείρημα της «Ε»

 

Το πρώτο φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» κυκλοφόρησε στην καρδιά του καλοκαιριού, στις 21 Ιουλίου 1974, με ένα «κείμενο διακήρυξης» στο οποίο η «Ε» παρομοιάζεται με τις ευρωπαϊκές εφημερίδες «Μοντ», «Φιγκαρό» και «Κοριέρε ντέλα Σέρα» και το ξεκίνημά της χαρακτηρίζεται «δημοσιογραφική εκστρατεία για την εξυγίανση του ελληνικού Τύπου».

Η «Ε» ξεκίνησε ως εφημερίδα των συντακτών της. Στο πρώτο χρονογράφημά του, ο συνεργάτης της Φρέντυ Γερμανός έγραφε ότι οι 70 δημοσιογράφοι προσχώρησαν στην «Ε» γιατί πια έχουν «μια δική τους μπάλα», μια δική τους εφημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *