Διεθνής αναγνώριση και διάκριση για τη Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου

Η Κρήτη των Αξιών και των Άξιων.

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το ταξίδι της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου στη Ρωσία, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, συγκεκριμένα στην πόλη

Νίσνυ Νόβγκοροντ, όπου συμμετείχε στο 16ο φεστιβάλ Χορωδιών:

“Young Voices 2018”.


Η χορωδία από την Κρήτη κατέπληξε με το πρόγραμμά της και βραβεύτηκε με πολύ τιμητικά βραβεία ανάμεσα σε πλήθος βραβευμένων Χορωδιών της Ρωσίας, από καταξιωμένους μαέστρους από όλο τον κόσμο που ήταν μέλη της κριτικής επιτροπής. Θερμά συγχαρητήρια στον μαέστρο, Γιάννη Ιδομενέως, τον πιανίστα της αποστολής Νίκο Κοκκίνη και φυσικά όλες και όλους τις/ τους χορωδούς που εκπροσώπησαν επάξια την πόλη μας σ’ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.


Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τη δεύτερη επίσημη εμφάνιση της Νεανικής Χορωδίας του δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του φεστιβάλ στο Νίσνυ Νόβγκοροντ και είναι από τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Οι Ρώσοι φίλοι της χορωδιακής μουσικής εντυπωσιάστηκαν από το έργο αυτό και εκφράστηκαν με ενθουσιώδη λόγια στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Η χορωδία για μια ακόμα φορά έγινε πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.


Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!!!!

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.