O λογοτέχνης-καρδιολόγοςΠερικλής Σφυρίδης, προσκεκλημένος του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης

 

O λογοτέχνης-καρδιολόγοςΠερικλής Σφυρίδης, προσκεκλημένος του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης

Εκδήλωση  αφιερωμένη στο  έργο του λογοτέχνη Περικλή Σφυρίδη, διοργανώνει  το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, καί ώρα 8 μμ, στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο Περικλής Σφυρίδης, γιατρός καρδιολόγος, από την Θεσσαλονίκη, με πάνω από σαράντα χρόνια παρουσίας στα ελληνικά γράμματα, με διηγήματα αλλά και με δύο μυθιστορήματα, είναι ένας συγγραφέας που στηρίζεται στο βίωμα και αφηγείται καθημερινές ιστορίες με μαστορική τεχνική.

Για τον ιατρική κοινότητα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ιατρικά του διηγήματα όπου, μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται η πολύπλευρη σχέση ασθενούς-γιατρού, τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, η δημόσια και νοσοκομειακή ιατρική, ο ιατρικός συνδικαλισμός.

Για το έργο του Περικλή Σφυρίδη θα μιλήσουν:

Σωτηρία Σταυρακοπούλου, καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επιμελήτρια των εκδόσεων των διηγημάτων του Σφυρίδη

Γεώργιος Σχορετσανίτης,συγγραφέας και γιατρός του ΠαΓΝΗ και

Ο ίδιος ο συγγραφέας Περικλής Σφυρίδης θα συζητήσει με το κοινό και θα διαβάσει σελίδες από το ανέκδοτο μυθιστόρημά του “Καρκίνος”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι από την «Εστία».

Την εκδήλωση συντονίζει η Ρένα Παπαδάκη.

Τα βιβλιοπωλεία του Ηρακλείου ΛΕΞΙΣ και ΚΙΧΛΗ διαθέτουν γωνιά-βιτρίνα με βιβλία του Περικλή Σφυρίδη.

 

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.