Με πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε ο Oδηγός Μαγειρικής

Σπάνιες παλιές συνταγές των γιαγιάδων για την παρασκευή μινωικών φαγητών και πολλών άλλων εξαιρετικών γεύσεων της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, περιλαμβάνονται στον ολοκληρωμένο Οδηγό Μαγειρικής που παρουσιάστηκε απόψε  αύριο Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις 19.00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών οι οποίες έχουν παρουσιαστεί  στις διοργανώσεις του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, συνοδευόμενες από πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, το οποίο παρέδωσαν 77 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών και φορείς, από όλη την Κρήτη.

Ο σκοπός της έκδοσης είναι ν’ αναδείξει και να προβάλλει το πρότυπο της γνήσιας κρητικής διατροφής, ενώ ο κοινωνικός στόχος αναδεικνύεται από την πρόθεση των διοργανωτών να στηρίξουν τις δομές υγείας του τόπου, αφού όλα τα έσοδα θα  διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.
«Υπάρχουν γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις με συνταγές που αποκαλύπτουν τον τόπο τους», είναι η φράση που τιτλοφορείται στον «Οδηγό Μαγειρικής – Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Στην εκδήλωση μίλησαν  οι: Εριέττα Κουρούκλη, μαθήτρια Πειραματικού Γυμνασίου, Λένα Ηγουμενάκη υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής, Ντίνα Νικολάου Chef, Σωτήρης Δ. Μπαμπαγιούρης Managing Committee President LOCAL FOOD EXPERTS sce, Νανά Δαρειώτη Δημοσιογράφος, Διευθύντρια του περιοδικού γεύσης Olive και Συγγραφέας Νικόλαος Κασαπάκης  Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης. Συντόνισε  η Δημοσιογράφος Ελένη Γρηγοράκη.

.

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.