Δείτε τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Κρήτη

Με καλό καιρό θα κυλίσει η Μεγάλη Εβδομάδα στην Κρήτη.

Αναλυτικά, ο καιρός ανά νομό του νησιού:

Ηράκλειο
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός για την Κυριακή των Βαΐων στο Ηράκλειο, με αραιή συννεφιά και υψηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 Μποφώρ ενώ από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με μικρή ένταση. Το θερμόμετρο στο μεσημέρι θα φτάσει ακόμα και στους 27 βαθμούς Κελσίου!

Την Μεγάλη Δευτέρα, προβλέπεται συννεφιά με μικρή πιθανότητα βροχής τις πρωινέ ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μεγάλη Τρίτη, ο καιρός προβλέπεται αίθριος με αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι και οι θερμοκρασία δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Μεγάλη Τετάρτη, θα επικρατήσουν οι αραιές συννεφιές, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 2 με 3 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος με εξασθενισμένους τους ανέμους, ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, για την Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός προβλέπεται με αραιή συννεφιά, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Χανιά
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων, με αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, νότιοι – νοτιοανατολικοί, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση 4-5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία στα Χανιά θα φτάσει το μεσημέρι ακόμα και στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί με ένταση 3-4 Μποφώρ που το βράδυ θα υποχωρήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μεγάλη Τρίτη, ο καιρός προβλέπεται αίθριος με αραιή κατά τόπους συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 2 έως 3 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Τετάρτη, ο καιρός στα Χανιά δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι αραιές νεφώσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας.

Την Μεγάλη Πέμπτη, προβλέπεται ηλιοφάνεια στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Το πρωί προβλέπεται άπνοια ενώ σταδιακά θα πνέουν άνεμοι νότιοι – νοτιοανατολικοί 2 έως 3 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ρέθυμνο
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο Ρέθυμνο την Κυριακή των Βαΐων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 4 έως 6 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Δευτέρα, θα επικρατήσουν αρκετές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς εντάσεως έως 3 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Για την Μεγάλη Τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιή συννεφιά τις πρωινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους, 2 έως 3 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Τετάρτη, η αραιή συννεφιά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, αλλά και η περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με χαμηλή ένταση, ενώ πρόσκαιρα θα στραφούν σε βόρειους.

Λίγα σύννεφα προβλέπονται για την Μεγάλη Παρασκευή. Σημαντική θα είναι η ενίσχυση των νότιων ανέμων, η ένταση των οποίων θα φτάσει τα 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Άγιος Νικόλαος
Αίθριος καιρός, με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Κυριακή των Βαΐων. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η υψηλές θερμοκρασίες, καθώς το θερμόμετρο το μεσημέρι θα δείξει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 2 έως 3 Μποφώρ.

Συννεφιά προβλέπεται για την Μεγάλη Δευτέρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως έως 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μεγάλη Τρίτη,  ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της μέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 ως 4 Μποφώρ.

Για την Μεγάλη Τετάρτη,  ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 2 ως 4 Μποφώρ.

Για την Μεγάλη Πέμπτη,  ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα κυμανθεί από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 ως 4 Μποφώρ.

Για την Μεγάλη Παρασκευή,  ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 2 ως 5 Μποφώρ.

 

 

http://www.ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.