6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας- Κυριακή 11 Μαρτίου

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών σας προσκαλούν σε παραδοσιακά μαγειρέματα, στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί, στο κέντρο πολιτιστικών, καλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ» στο Ηράκλειο.

Καλούν όλους, τους Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Κρήτης, να δηλώσουν συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ, αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με αγνά τοπικά προϊόντα.

Η προθεσμία για να δηλώσετε συμμετοχή είναι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2018.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η αξιολόγηση των εδεσμάτων θα γίνει από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τις συνταγές και γενικότερα τις συμμετοχές με κριτήρια: 1η κατηγορία (με κριτήρια: Παραδοσιακή Κρητική συνταγή, τοπικά προϊόντα, γεύση, βαθμός δυσκολίας, παρουσίαση)

2η κατηγορία (με κριτήρια: Τα ιστορικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και λαογραφικά στοιχεία) 3η κατηγορία (με κριτήρια: Ο επιμελημένος και καλαίσθητος παραδοσιακός στολισμός των πάγκων)

Η κάθε συμμετοχή στο Φεστιβάλ, στηρίζει και ενισχύει την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας.

Η Εκδήλωση

Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:

• Παραδοσιακά μαγειρέματα και δοκιμή παραδοσιακών εδεσμάτων

• Μουσικά ακούσματα και παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών

Παράλληλες εκδηλώσεις

• Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, γι’ αυτό μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και των γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους που θα συμμετέχουν, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές, μαθαίνοντας τα ήθη και τα έθιμα που τις συνοδεύουν!

• Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που θα προσφέρουν Σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ και ο « Οδηγός Μαγειρικής».Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, της Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων, Ογκολογική Κλινική και Τμήμα Χημειοθεραπειών του ΠΑΓΝΗ.

Ευχαριστούμε θερμά τους 77 Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, που μας ενεπιστεύθηκαν τις συτνταγές που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Κρητικής

Κουζίνας,συνοδευόμενες με το πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό.

Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους αρωγούς για την ευαισθησία, τη στήριξη και την αγάπη τους, στην έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής.

Η πρώτη παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής, θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716

email: info@fekk.gr και lena.igou@hotmail.com

(Λένα Ηγουμενάκη Υπεύθυνη Διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, Έφορος Πολιτιστικού συλλόγου Αποστόλων Πεδιάδος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *