Πέθανε o Ευγένιος Γκέραρντ

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Ευγένιος Γκέραρντ.

Το ποδόσφαιρο της Κρήτης πενθεί!

Ο Ολλανδός τεχνικός είχε συνδέσει την καριέρα του με τον ΟΦΗ, μια και αποτέλεσε τον προπονητή με τον οποίο η κρητική ομάδα γνώρισε στιγμές δόξας, φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1987.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την υγεία του τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Ελιά στην μεγαλόνησο σε ηλικία 78 ετών.

 

O Ευγένιος Γκέραρντ (Ολλανδικά:Eugène Gerards) ήταν Ολλανδός προπονητής ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου του 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολωνίας[1]. Έχει δίπλωμα Ψυχολογίας. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά, τα οποία μένουν στην Κρήτη. Έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Απεβίωσε στις 2 Ιανουαρίου 2018 σε ηλικία 77 ετών στο χωριό Ελιά της Κρήτης.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών. Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα ΤΚΚ και στον πάγκο αυτής της ομάδας παρέμεινε επί 11 χρόνια. Από το 1985, οπότε και ήρθε στην Ελλάδα, ως το 2000 ήταν προπονητής του ΟΦΗ και έτσι έγινε ο μακροβιότερος ξένος προπονητής σε πάγκο ελληνικής ομάδας. Με την κρητική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987 απέναντι στον Ηρακλή (3-1 στα πέναλτι). Το 1993 κατάφερε να πάρει ιστορική πρόκριση για τους 16 του κυπέλλου κυπελλούχων απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0.[2] Το 2000 ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ και το 2001 πήγε στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ. Το 2002 [3] ανέλαβε τον Ηρακλή. Στις 23 Φεβρουαρίου 2010 ανέλαβε ως προπονητής στην Παναχαϊκή, απ’όπου αποχώρησε ύστερα από μόλις δύο μήνες.

Στις 20 Νοεμβρίου 2017 τιμήθηκε από τον ΟΦΗ με ένα αγώνα μεταξύ των παιδιών Γκέραρντ και των φίλων Γκέραρντ

 

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.