Η Τουρκία εγκαινιάζει το Μουσείο της Τροίας

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε το 2018 ως «Έτος της Τροίας», γιορτάζοντας τα 20α γενέθλια της ένταξης της πόλης του Canakkale στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το 2018 θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Τροίας με την παρουσία αρκετών σταρ του Hollywood, οι οποίοι συμμετείχαν στη ταινία «Τροία» του 2004. Ανάμεσα σε αυτούς έχουν προσκληθεί οι Orlando Bloom, Brad Pitt, Eric Bana και Diane Kruger.

Το Μουσείο φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές που διενεργήθηκαν στην παλιά πόλη. Πρόκειται για ένα κτίσμα 10.000 τ.μ. που συνδυάζει τη σύγχρονη και την αρχαία αρχιτεκτονική.

Εκτός των εγκαινίων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Τουρκίας ανακοίνωσε τον εορτασμό του «Έτους της Τροίας» με διάφορες εκδηλώσεις, όπως είναι τα συμπόσια, αναπαραστάσεις πολέμου και παραστάσεις στην Κρατική Όπερα. Τέλος, η αθλητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Πηγή: https://aawsat.com





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.