Βίντεο για εγκαταλελειμμένο χωριό της Κρήτης διεκδικεί βραβείο στο Λος Άντζελες.

Το The face of abandonment.. είναι στον τελικό στο Λος Άντζελες και διεκδικεί να φέρει το χρυσό απο την Αμερική!

Έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου η διαδικτυακή ψηφοφορία για τον τελικό του Νοεμβρίου του διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Ανάμεσα στις τρεις δημιουργίες του τελικού, στην κατηγορία φωτογραφία έχει επιλεγεί από την κριτική επιτροπή η The face of abandonment.. από την ομώνυμη ταινία μικρού μήκους ( ) και τώρα διεκδικεί την πρώτη θέση ( ..το χρυσό ) που θα βγει από την ψηφοφορία του κοινού.

Πρόκειται για ένα βίντεο του Νίκου Σαράντου που αφορά στο χωριό Καλάμι, 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου δίπλα από την Άνω Βιάννο στο χωριό Καλάμι.

Πάνω από εκατόν πενήντα ήταν οι οικογένειες και εξακόσιοι περίπου οι κάτοικοι του Καλαμίου πριν αρχίσει η ερημοποίηση του στα μέσα της δεκαετίας του 70 που οι κάτοικοι σταδιακά κατέβηκαν προς τα Νότια παράλια, ψάχνοντας μια καλύτερη τύχη στην Ψαρή φοράδα και την Άρβη, στις θερμοσκοπικές καλλιέργειες και κάποιοι άλλοι έφυγαν προς τα αστικά κέντρα. Σήμερα το χωριό παραμένει ίσως ως το χαρακτηριστικότερο μνημείο εγκατάλειψης της υπαίθρου και απαριθμεί οκτώ μόνιμους , ηλικιωμένους κατοίκους

Όποιος θέλει, μπορεί να ψηφίσει (μία φορά) στη σελίδα του φεστιβάλ

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.