Απόψε οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των αγροτών

Μία ευχάριστη έκπληξη φαίνεται πως περιμένει απόψε τους δικαιούχους παραγωγούς των επιδοτήσεων καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  στις 7 το απόγευμα ξεκινούν οι πιστώσεις τουλάχιστον στους πρώτους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση με τη συνεργασία της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και μέσα βεβαίως από τη συνεργασία που έχουν με την Τράπεζα Πειραιώς επιχειρούν μία γρηγορότερη σε σχέση με την μέχρι τώρα ανακοινωθείσα ημερομηνία πληρωμή, αλλά μέχρι στιγμής κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις μετά τις 7 το απόγευμα για να αρχίσουν να μπαίνουν τα χρήματα, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι άνθρωποι της υπαίθρου, αντιμετωπίζοντας ως γνωστόν πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Και να μην ξεχνάμε βέβαια, ότι δικαιούχοι επιδοτήσεων είναι και πάρα πολλοί άνθρωποι των πόλεων που παράγουν ελαιόλαδο και διαθέτουν ιστορικά δικαιώματα στο συγκεκριμένο προϊόν για τους οποίους επίσης η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης θα αποτελέσει μάννα εξ ουρανού για την αντιμετώπιση των οικονομικών τους προβλημάτων.

Να υπενθυμίσουμε εξάλλου ότι η προκαταβολή θα είναι αυξημένη στο 70%, αντί για το 50% που προβλέπει ο κοινοτικός κανονισμός, όπως ισχύει και για άλλες δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από σχετικό τους αίτημα προς της Βρυξέλλες.

Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι η βασική ενίσχυση αντιπροσωπεύει το 55% της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ οι επόμενες πληρωμές θα γίνουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και θα περιλαμβάνουν το υπόλοιπο ποσοστό βασικής ενίσχυσης συν το λεγόμενο πρασίνισμα.

Οι πληροφορίες ότι πληρώνονται απόψε οι επιδοτήσεις, ή έστω ότι αρχίζουν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των παραγωγών, προέρχονται προς εμάς από τον πρόεδρο Ανδρέα Στρατάκη και τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνα Χιλετζάκη.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

 

http://www.neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *