Πέθανε ο πατέρας των Αντετοκούνμπο, Τσαρλς

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο πατέρας των καλαθοσφαιριστών της εθνικής Ελλάδος Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μιλγουόκι, όπου αγωνίζεται ο Γιάννης.
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε άδεια από τον Παναθηναϊκό για να ταξιδέψει στην Αμερική.
Ο Τσαρλς Αντετοκούμπο μαζί με τη σύζυγό του Βερόνικα μετακόμισαν το 1991 στην Ελλάδα όπου απέκτησαν 4 παιδιά: τοΓιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα, και τον Αλέξη, ενώ στο Λάγος της Νιγηρίας ζει ο πρωτότοκος γιος τους Φράνσις.
Ο 53χρονος ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Νιγηρία, ενώ η μητέρα των παιδιών αθλήτρια του άλματος εις ύψος.
Η οικογένεια ζούσε στα Σεπόλια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς οι γονείς δυσκολεύονταν να βρουν εργασία, και έτσι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδερφό του Θανάση έβγαζαν τα προς το ζην ως πλανόδιοι μικροπωλητές.
Από το 2007 και ύστερα ο Θανάσης και ο Γιάννης άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ, φτάνοντας σήμερα σε σημαντικές διακρίσεις.

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο στο Eurohoops τον περασμένο Μάρτιο.

– Κύριε Τσαρλς, ξέρουμε ότι παίζατε επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Σε ποια ομάδα και σε ποιο επίπεδο;

“Η ομάδα ονομάζεται Sunshine Stars F.C. εδρεύει στο Ondo State και είναι στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία”.

– Στα παιδικά χρόνια του Γιάννη, τον είχαμε δει μαζί σας σε κάποιες φωτογραφίες στο Στάδιο Καραϊσκάκης να φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού. Ποιος ήταν ο λόγος που πηγαίνατε σε αυτό το γήπεδο και βλέπατε τη συγκεκριμένη ομάδα;

“Εξαιτίας του Ζιοβάνι, αυτός ήταν ο λόγος! Ο Ζιοβάνι Ολιβέιρα έπαιζε στον Ολυμπιακό και άρεσε πολύ στον Γιάννη. Μου έλεγε ότι αγαπάει τον Ζιοβάνι, του αρέσει να τον βλέπει και μου ζητούσε να τον πάω στο γήπεδο για να τον δει. Και του έλεγα ΟΚ, θα σε πάω στον Ολυμπιακό. Τότε, πηγαίναμε συχνά και σε άλλα γήπεδα, στο γήπεδο της ΆΕΚ, του Παναθηναϊκού“.

– Άρα, πηγαίνατε σε όλα γήπεδα, βλέπατε τον Παναθηναίκό, την ΆΕΚ. Ως φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Απλά ο Γιάννης πίεζε τον μπαμπά του να τον πάει στον Ζιοβάνι. Αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησε μικρός να παίζει ποδόσφαιρο;

“Ναι. Κι εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο, οπότε ήταν φυσιολογικό να τους παρακινήσω για να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το σπορ. Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό. Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ”.

– Αν σας έκανε μια υποθετική ερώτηση. Πως ο Γιάννης θα ήταν τώρα ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιου, τοπ επιπέδου και θα έπαιζε σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ ή θα γινόταν ό,τι είναι τώρα στην πραγματική ζωή. Ένας All Star παίκτης του NBA στα 22 του! Τι θα επιλέγατε;

“Θα επέλεγα το μπάσκετ! Γιατί είδα πως το ταλέντο και τα αθλητικά προσόντα που έχουμε, είναι πιο σημαντικά να τα χρησιμοποιείς στο μπάσκετ. Αν είχα επιλογή για τον εαυτό μου, επίσης θα επέλεγα αυτό το άθλημα”.

– Εδώ που τα λέμε, είναι πολύ δύσκολο να παίξει κάποιος ποδόσφαιρο όταν είναι 2μ.11!

“Ναι. Το μπάσκετ όταν ήμουν στην Νιγηρία, δεν υπήρχε καν. Έπαιξα χάντμπολ, βόλεϊ και το ποδόσφαιρο κυριαρχούσε. Έπαιζα πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά νιώθω πως αν όταν ήμουν μικρός ξεκινούσα να παίζω μπάσκετ, θα ήμουν ακόμα καλύτερος. Αυτό συμβαίνει τώρα με τα παιδιά μας”.

– Άρα, ακόμα κι εσείς αν είχατε την ευκαιρία να γυρίσετε το χρόνο πίσω, θα παίζατε μπάσκετ.

“Ναι και πιστεύω θα ήμουν εξαιρετικός! Σε ότι δοκίμασα, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ, ακόμα και τένις ήμουν καλός, πάνω από το μέσο όρο των άλλων”.

– Με όσα ακούμε, καταλαβαίνουμε πως όλα έχουν να κάνουν με το… DNA!

“Ναι, σίγουρα. Βλέπετε πως όλοι δουλεύουν και προσπαθούν. Τώρα, έρχονται από πίσω ο Κώστας και ο Άλεξ”…

 

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.