Η ΦΩΤΟ που επελέγη από το Reuters ως η καλύτερη από όλο τον κόσμο

Η φωτογραφία αυτή επελέγη τη Δευτέρα στις καλύτερες της ημέρας από όλο τον κόσμο, από τους συντάκτες του Πρακτορείου Reuters (Editors Choice Pictures).
Ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters Γιάννης Κούρτογλου απαθανατίζει τον Αμάρ Χαμάσο από τη Συρία, ο οποίος ζει στην Κύπρο, ανήμπορο να σφίξει στην αγκαλιά του τα αγαπημένα του πρόσωπα, να τα καλοσωρίζει με τον ιδιαίτερο, αλλά και αντιφατικό αυτόν τρόπο πίσω από τον φράχτη.
Ο Αμάρ είχε χωριστεί από τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του πριν από ένα χρόνο από την πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, όταν μια αεροπορική επιδρομή διέλυσε το σπίτι τους, σκοτώνοντας και ένα από τα πέντε παιδιά του.
Η οικογένειά του, που είχε μείνει πίσω, έφτασε με πλοιάριο μαζί με 300 ακόμη συμπατριώτες τους στα βορειοδυτικά παράλια της Κύπρου, ολοκληρώνοντας τη δική τους μικρή Οδύσσεια –μέχρι την επόμενη.
Παραθέτουμε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την περασμένη Κυριακή στον χώρο φιλοξενίας άτυπων μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά, όπου μεταφέρθηκαν για καταγραφή:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.