Μην Πάρετε Τζελ Αλόης Εάν Έχετε Αυτά Τα Προβλήματα Υγείας!

Η αλόη βέρα έχει μια μακρόχρονη ιστορία στην φυσική ιατρική. Στην αρχαία Αίγυπτο, η αλόη ονομαζόταν το ‘φυτό της αθανασίας’ και προσφερόταν ως ταφικό δώρο στους φαραώ.

Χρήσεις Της Αλόης Βέρα

Οι πιο συνηθισμένες χρήσεις της αλόης περιλαμβάνουν τοπική εφαρμογή για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων και χρήση από το στόμα ως καθαρτικό.

Όμως, υπάρχουν ολοένα αυξανόμενα αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι όταν λαμβάνεται από το στόμα, η αλόη μπορεί να θεραπεύσει ποικίλες παθήσεις όπως διαβήτη, άσθμα, επιληψία και οστεοαρθρίτιδα.

Επιπλέον, η τοπική εφαρμογή του τζελ αλόης αποδείχθηκε αποτελεσματική στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, των εγκαυμάτων, των ηλιακών εγκαυμάτων και της ψωρίασης.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το τζελ αλόης χρησιμοποιείται και στην παρασκευή πολλών καλλυντικών προϊόντων, όπως λοσιόν και αντηλιακά.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει την αλόη βέρα ως φυσικό πρόσθετο γεύσης στα τρόφιμα.


Πώς Χρησιμοποιείται Η Αλόη Βέρα

Τα φύλλα αλόης έχουν ένα πράσινο τμήμα που περιβάλλει μια διαυγή γέλη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τοπική αλοιφή ή να παράγει χυμό που λαμβάνεται από το στόμα.


Τι Λέει Η Επιστήμη

Αν και η αλόη χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία εγκαυμάτων και εκδορών, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το τζελ αλόης εμποδίζει στην πραγματικότητα την επούλωση βαθιών χειρουργικών τραυμάτων. Το τζελ αλόης δεν βρέθηκε να προστατεύει από τα εγκαύματα μετά από ακτινοθεραπεία.


Παρενέργειες & Προφυλάξεις

Η θετική πλευρά είναι ότι δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες που να σχετίζονται με την τοπική χρήση του τζελ αλόης.

Όσον αφορά τη χρήση του τζελ αλόης από το στόμα, υπάρχουν νέα στοιχεία που συνδέουν το μη αποχρωματισμένο εκχύλισμα των φύλλων αλόης με καρκινογόνο δραστηριότητα σε αρσενικά και θηλυκά ινδικά χοιρίδια, με βάση τους όγκους του παχέος εντέρου. Παρόλο που απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί αν αυτά τα ευρήματα σχετίζονται με τον άνθρωπο, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το αντίθετο.

Η πρόσληψη αλόης έχει επίσης συνδεθεί με κοιλιακές κράμπες και διάρροια. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς η διάρροια που προκαλείται από τις καθαρτικές ιδιότητες της αλόης, μπορεί να επηρεάσει την επίδραση πολλών φαρμάκων.

Μια κατηγορία ανθρώπων που πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική με την κατανάλωση αλόης βέρα είναι οι διαβητικοί που χρησιμοποιούν φάρμακο μείωσης της γλυκόζης, επειδή μελέτες υποδηλώνουν ότι η αλόη μειώνει πιθανά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Επίσης, αρκετές περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας έχουν συνδεθεί με την κατανάλωση αλόης από το στόμα, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι ακόμη οριστικά.

 

Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

 

http://www.truelife.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.