«Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα περσινά αντηλιακά μου;»

Δεν θα ήθελα να γίνω κουραστική και να επαναλαμβάνομαι χωρίς σταματημό. Ξέρεις πια πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό για το δέρμα και την συνολική σου υγεία γι᾽αυτό δεν θα πω ξανά τα ίδια. Θα αναφερθώ όμως στην διάρκεια ζωής των αντηλιακών. Περσινά αντηλιακά έχουμε όλες. Συχνά συμβαίνει να μην τα τελειώσουμε και εννοείται πως δεν θα πετάξεις αρκετά ευρώ στα σκουπίδια μόνο επειδή τελείωσε η σεζόν. Είναι όμως ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσεις το επόμενο καλοκαίρι;

Σύμφωνα με τους ειδικούς εξαρτάται…

Κανονικά, τα αντηλιακά έχουν από 6 έως 12 μήνες διάρκεια ζωής ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ.

Από την στιγμή που ανοίγονται, εκτίθενται στον ήλιο και την ζέστη, στον αέρα και τα μικρόβια κι έτσι σταδιακά η φόρμουλά τους αλλοιώνεται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάς στα περσινά σου αντηλιακά λοιπόν είναι η ημερομηνία λήξης και η φόρμουλα.

Θυμάσαι που αναγράφεται η ημερομηνία λήξης; Ναι, στο πίσω μέρος… για την φόρμουλα τώρα: Αν το χρώμα είναι αλλοιωμένο, αν μοιάζουν σαν να έχουν «κὀψει», αν δεν μυρίζουν λαχταριστά όπως πέρυσι τότε δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις.
liksis-imerominia-1024x989-1024x989

Ακόμα, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως ο δείκτης προστασίας δεν παραμένει ο ίδιος. Ένα αντηλιακό με SPF 50 δεν παραμένει 50άρι το επόμενο καλοκαίρι συνεπώς πρέπει να το φοράς ανάλογα αν δεν έχει αλλοιωθεί η φόρμουλά του.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που εμείς σου προτείνουμε είναι να μην χρησιμοποιείς περσινά αντηλιακά για να είσαι σίγουρη πως το δέρμα σου θα παραμείνει προστατευμένο απ´τον ήλιο.

Επειδή όμως ξέρουμε πόσο κρίμα είναι να πετάς παλιά beauty προϊόντα χωρίς να έχουν τελειώσει σου λέμε το εξής: Φόρα τα σε συνδυασμό με τα καινούργια σου ή χρησιμοποίησέ τα για τα μαλλιά σου.

Τι; Δεν ήξερες πως μπορείς να το κάνεις και αυτό; Ντροπή…

Πηγή:   faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *