Συμβουλές για την αντιμετώπιση της ψωρίασης

Η ψωριασική νόσος (ψωρίαση) έχει απασχολήσει ένα μεγάλο ποσοστό τόσο δερματολόγων όσο και ασθενών. Είναι αυτοάνοση, δεν μπορεί να μεταδοθεί από τον έναν άνθρωπο στον άλλο και μπορεί να εμφανιστεί στο τριχωτό της κεφαλής, στους αγκώνες, στα γόνατα, στα χέρια και σε άλλες περιοχές του σώματος.

Ανάμεσα στα ενοχλητικά συμπτώματα είναι ο κνησμός και η εμφάνιση αυτών των κοκκινωπών φολιδωτών πλακών, οι οποίες εμφανίζονται σε ξεχωριστά σημεία στον κάθε ένα.

Η ψωρίαση προσβάλλει τόσο άντρες όσο και γυναίκες και μπορεί να διαχωριστεί σε δύο τύπους. Ο ένας απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 και ο άλλος απευθύνεται σε πιο μικρές ηλικίες.

Ο δερματολόγος σας θα σας καθορίσει ποιες είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες που πρέπει να κάνετε και θα σας συμβουλεύσει, ώστε να περιορίσετε τα συμπτώματα, μεθοδευμένα και ασφαλή.

Μερικές φορές η ψωρίαση είναι πολύ αποκρουστική και αυτό έχει ως άμεση συνέπεια ένα κοινωνικό αντίκτυπο. Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε καλά με το σώμα σας:

Ενυδατώνετε συνεχώς την περιοχή με ειδικές αναπλαστικές κρέμες που θα σας προτείνει ο γιατρός, έτσι ώστε να μην υπάρχει κνησμός
Ο δερματολόγος σας θα σας προτείνει σίγουρα για καλύτερα αποτελέσματα την σωματική άσκηση, για αυτό αρχίστε να σκέφτεστε από τώρα ποιες είναι οι ασχολίες που θα θέλατε να ακολουθήσετε
Το solarium αλλά και η φυσική έκθεση στον ήλιο, προτείνεται ανεπιφύλακτα
Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ, αφού είναι καταστάσεις που μπορεί να επιδεινώσουν μία κατάσταση

 

 

giatros-in.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *