Μόνο για γυναίκες: Μυστικά διατροφής για κάθε ηλικία!

Σε κάθε στάδιο της ζωής των γυναικών, η διατροφή και η τακτική άσκηση είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της καλής υγείας και της βέλτιστης ενέργειας. Αλλά ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα είναι ιδιαίτερα σημαντικά ιδίως σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές της ζωής.

Διατροφή για τα κορίτσια σε πρώιμη παιδική ηλικία και Έφηβοι
Ασβέστιο
Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν 1.300 mg ασβεστίου την ημέρα για τα κορίτσια ηλικίας 9 έως 19. Οι φυσικές πηγές ασβεστίου, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, είναι το πιο έξυπνο επιλογή, διότι περιέχουν βιταμίνη D η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου. Τα τρόφιμα που επιβάλλεται να καταναλώνουν είναι:
Γάλα, γιαούρτι, τυρί και ορισμένα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, και κινέζικο λάχανο.
Σίδηρος: Απαραίτητος για υγιή κύτταρα του αίματος, σίδηρο αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν τα κορίτσια αρχίζουν να έχω περίοδο. Μεταξύ των ηλικιών 14 και 18, η συνιστώμενη πρόσληψη ανεβαίνει έως 15 mg.
Καλές πηγές σιδήρου είναι  το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, ο τόνος, τα φασόλια, οι φακές, και τα δημητριακά
Πολλές θρεπτικές ουσίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, ειδικά αν είναι στην αναπαραγωγική ηλικία
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά αίζουν πολλούς ρόλους στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας υγιών κυττάρων του εγκεφάλου και των νεύρων.
Μερικές μελέτες δείχνουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα DHA, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πρόωρων τοκετών. Ακόμα και οι γυναίκες που δεν προγραμματίζουν να κάνουν παιδιά θα πρέπει να είναι σίγουρες ότι λαμβάνουν αυτά τα υγιή έλαια τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
Βιταμίνη D: Κατά την τελευταία δεκαετία, δεκάδες μελέτες έχουν αποκαλύψει τον σημαντικό ρόλο που παίζει η βιταμίνη το υ ήλιου όπως ονομάζεται. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της βιταμίνης D είναι 600 IU την ημέρα, αν και τα συνιστώμενα επίπεδα είναι υπό αναθεώρηση.
Ασβέστιο:  Ενήλικες γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να στοχεύουν μεταξύ 1.000 mg και 1.300 mg ασβεστίου την ημέρα.
Σίδηρος:Ο σίδερος, επίσης, παραμένει ένα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό. Οι ενήλικες γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 19 και 50 χρειάζονται 18 mg την ημέρα.
http://www.webmd.com

www.iatropedia.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.