Η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη

«Η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη» – Lectures de Kazantzakis en Crète

Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία –

Marathon de Lecture pour la Francophonie

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

 

«Η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει η ‘Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας.

Μαθητές όλων των βαθμίδων, καθηγητές και φίλοι των γαλλικών σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Ιεράπετρα θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο «Αναφορά στο Γκρέκο» σε γαλλικά και ελληνικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Μαραθώνιων Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία οι οποίοι διοργανώνονται στις 18 Μαρτίου 2017  σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της είναι να τιμήσει το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα και να αναδείξει την ιδιαίτερη σχέση του με τη Γαλλία και τη γαλλική γλώσσα.

«Η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη» είναι η πρώτη εκδήλωση στην πολιτιστική ατζέντα της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης με τίτλο «Ραντεβού 2017 – Rendez-vous 2017» και οργανώνεται με την ευγενική χορηγία των Εκδόσεων Καζαντζάκη και την υποστήριξη του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη. Στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας στις 10.30, στο Ρέθυμνο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στις 10.00 π.μ. στα Χανιά σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο  – Νεώριο Μόρο στις 10.30 π.μ. και στην Ιεράπετρα παραπλεύρως της αιθ. “Μελίνα Μερκούρη” στις 11.00 π.μ.

 

 

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

 

Εριέτα Βουράκη                        ‘Ομηρος – Αλέξανδρος Θεολογίτης

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.