Ηράκλειο: Έρχεται στην Ελλάδα το πρώτo Ιbis style ξενοδοχείο της Accor

To πρώτο Ibis style ξενοδοχείο, του ομίλου της Accor Ηotels, αναμένεται να λειτουργήσει φέτος στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το ξενοδοχείο θα ανοίξει έως τον Ιούνιο σε συγκρότημα ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Μανόλη Σκουλούδη. Η σύμβαση franchise 15ετούς διάρκειας για τη λειτουργία του ξενοδοχείου ως ibis styles συνήφθη με τη διαχειρίστρια εταιρεία του συγκροτήματος, η οποία ελέγχεται από τους επιχειρηματίες Μανώλη Σκουλούδη, Αντώνη Μιχελιδάκη και από στέλεχος διεθνούς τουριστικού οργανισμού.

Το νέο συγκρότημα δυναμικότητας 72 δωματίων αναπτύσσεται σε έκταση 2.640 τ.μ. σε ένα οικοδομικό τετράγωνο 8.000 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ 11.000 τ.μ. Στο συγκρότημα περιλαμβάνεται και ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής οίκημα, το οποίο θα λειτουργήσει ως εστιατόριο ενώ στην είσοδό του θα υπάρχει μια μεγάλη ιδιωτική πλατεία. Το κόστος της επένδυσης πέραν του οικοπέδου εκτιμάται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Alpha Bank, την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank.

Το νέο ξενοδοχείο είναι τοποθετημένο στην καρδιά της ιστορικής πόλης του Ηρακλείου της Κρήτης, σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το λιμάνι.

Η σύλληψη της ιδέας για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο  χρονολογείται από το 1999 οπότε ξεκίνησε σταδιακά τη συγκέντρωση της έκτασης.

Ο όμιλος της Accor ελέγχει σε όλο τον κόσμο πάνω από 4.100 ξενοδοχεία, ενώ διαθέτει 20 ξενοδοχειακές ταυτότητες μεταξύ των οποίων τις Sofitel, Fairmont, Νοvotel, ibis, ibis styles και ibis budget. Mε την ταυτότητα ibis styles λειτουργούν 367 ξενοδοχεία δυναμικότητας 36.144 δωματίων σε 36 χώρες.

Τα ibis Styles, είναι μια διεθνής αλυσίδα 367 μη τυποποιημένων ξενοδοχείων γνωστά για το ξεχωριστό design τους. Συνήθως βρίσκονται στην καρδιά των πόλεων ή σε σημεία με έντονη δραστηριότητα και προσφέρουν all-inclusive πακέτα, με το πρωινό από νωρίς το ξημέρωμα μέχρι το μεσημέρι και την πρόσβαση στο internet να περιλαμβάνονται στην τιμή δωματίου.

Με βασικές αξίες την απλότητα, τη διαδραστικότητα, την ποιότητα και τη ζωντάνια, τα ibis Styles έχουν το καθένα τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα που χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερο μοντέρνο σχεδιασμό, τη φωτεινότητα, τα χρώματα και τη θετική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος της Accor έχει εκφράσει το ενδιαφέρον για τη λειτουργία ξενοδοχείου με το σήμα ibis και στην Αθήνα.

Τα AccorHotels είναι παγκόσμιος όμιλος ταξιδιών & αναψυχής που διακρίνεται για την ψηφιακή καινοτομία του και έχει στην ομπρέλα του περισσότερα από 4.000 ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες, καθώς και περισσότερες από 3.500 από τις καλύτερες ιδιωτικές κατοικίες σε όλη την υδρόγειο. Με εμπειρία που πηγάζει από το διττό του ρόλο ως επενδυτής και διαχειριστής, μέσω των τμημάτων HotelServices και HotelInvest, ο όμιλος AccorHotels δραστηριοποιείται σε 95 χώρες.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει διεθνούς φήμης μάρκες πολυτελείας, μεταξύ των οποίων Raffles, Fairmont, Sofitel Legend, SO Sofitel, Sofitel, onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman, και Swissôtel, δημοφιλή ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και μπουτίκ, όπως Novotel, Mercure, Mama Shelter και Adagio, φημισμένα οικονομικά brands ibis, ibis Styles, ibis budget καθώς και τοπικές μπράντες όπως Grand Mercure, The Sebel και hotelF1.

Με ιστορία που εκτείνεται σχεδόν σε πέντε δεκαετίες, ο Όμιλος AccorHotels, μαζί με την παγκόσμια ομάδα του με περισσότερους από 240.000 αφοσιωμένους εργαζόμενους, γυναίκες και άνδρες, έχει μια ουσιαστική και ειλικρινή αποστολή: να κάνει κάθε επισκέπτη να αισθάνεται ευπρόσδεκτος, “Feel Welcome”. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε ένα από τα πιο ισχυρά προγράμματα επιβράβευσης για τους πιστούς πελάτες, το  «Le ClubAccorHotels».

Ο Όμιλος AccorHotels έχει ενεργό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και δέσμευση απέναντι στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και αλληλεγγύης μέσω του PLANET 21, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που φέρνει κοντά τους εργαζομένους, τους επισκέπτες και τους συνεργάτες με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Accor SA είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και η  OTC marketplace  στις ΗΠΑ.

 

insider.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.