«Σιλάνς σιλβουπλέ» με την Μαρινέλλα Βλαχάκη

“Σιλάνς σιλβουπλέ”, μια ιστορία που ταλαντεύεται μεταξύ δράματος και αστείου, μια ιστορία που απαρτίζεται από πολλές μικρότερες ιστορίες θα “ζωντανέψει” στο σανίδι του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων από την Παρασκευή 3 Μαρτίου και μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Πρωταγωνιστεί η Μαρινέλλα Βλαχάκη και η Μυρτώ Τζιγκουνάκη, ενώ μαζί της επί σκηνής, θα είναι ο μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Λεωνίδας Μαριδάκης.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένα κορίτσι μεγαλώνει κατά τη δεκαετία του 1960 σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Τραγικά γεγονότα, απώλειες και παράξενες συγκυρίες το σημαδεύουν. Διαταράσσεται ψυχικά και παλεύει με σκιές και φαντάσματα. Ζει σιωπηλά σ’ έναν κόσμο χτισμένο από μυστικά, με μόνους φίλους του τα ζώα. Όλα τα χρόνια που πηγαίνει στο σχολείο γράφει τις σκέψεις του σε μικρά σημειώματα και τα κρύβει επιμελώς στην εσοχή ενός βράχου. Ωστόσο μία επίσκεψη φίλων των γονιών του από το Παρίσι του ανοίγει παράθυρο στο φως, που του αποκαλύπτει την θεραπευτική δύναμη της τέχνης. Το κορίτσι αρχίζει να τραγουδάει, να λέει ποιήματα, να φτιάχνει παραμύθια και να σκηνοθετεί τις ιστορίες του με την απλότητα και τη φυσικότητα που ένα βρεγμένο γατί, κάθεται στον ήλιο για να στεγνώσει και να ζεσταθεί.

Μετά από σαράντα χρόνια η ηρωίδα αποφασίζει να περπατήσει ξανά στα μονοπάτια των παιδικών της χρόνων. Ξεθάβει και παρουσιάζει τα γραπτά του μικρού κοριτσιού που υπήρξε κάποτε. Μέσα από τη ματιά του ζωντανεύει την ελληνική ενδοχώρα της δεκαετίας του ’60 – το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό, τη φτώχεια, την αμορφωσιά, τις προλήψεις, τις δεισιδαιμονίες αλλά και τα οράματα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η παράσταση κινείται μεταξύ τραγικού και κωμικού και σκιαγραφεί με θεατρικό τρόπο τη δυσκολία που αντιμετωπίζει το παιδί να κατανοήσει τον αντιφατικό και βίαιο κόσμο των μεγάλων και να ενταχθεί σ’ αυτόν.

INFO

Η εταιρεία τέχνης Βιολέττα με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “σιλάνς σιλβουπλέ”

Κείμενο – σκηνοθεσία: Μαρινέλλα Βλαχάκη

Video: Βαγγέλης Καλαϊτζής

Μουσική – τραγούδι επί σκηνής: Λεωνίδας Μαριδάκης

Παίζουν:

Αφηγήτρια: Μαρινέλλα Βλαχάκη

Κορίτσι: Μυρτώ Τζιγκουνάκη

Στα βίντεο της παράστασης εμφανίζονται οι:

Μάνος Πετράκης (γάλλος φοιτητής)

Γιούλικα Σκαφιδά (βιολογική μητέρα)

Αναστασία Μανωλικάκη (μικρό κορίτσι)

Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (θετή μητέρα – φωνή)

Αντώνης Περαντωνάκης (θετός πατέρας – φωνή)

Προβάλλονται αποσπάσματα της ταινίας μικρού μήκους «σιλάνς σιλβουπλέ» του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρινέλλας Βλαχάκη.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ | 3 έως 19 Μαρτίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9 μμ

και Κυριακή στις 7.30 μμ | Είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Σύντομα βιογραφικά

Η Μαρινέλλα Βλαχάκη γεννήθηκε, ζει κι εργάζεται στα Χανιά. Το 2000 ίδρυσε την Εταιρεία Τέχνης «Βιολέττα» με την οποία ανεβάζει παραστάσεις με προτίμηση στη θεατρική απόδοση λογοτεχνικών κειμένων που γράφει ή διασκευάζει η ίδια. Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Το λογοτεχνικό της έργο είναι ποικίλο. Έχει εκδώσει επτά συλλογές ποιημάτων, δύο συλλογές διηγημάτων, οκτώ βιβλία για παιδιά, το μυθιστόρημα «σιλάνς σιλβουπλέ» και τρία θεατρικά κείμενα.

Η Μυρτώ Τζιγκουνάκη γεννήθηκε, ζει κι εργάζεται στα Χανιά. Σπούδασε στη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΕΜΠΡΟΣ» και στο Ωδείο Αθηνών κλασικό τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, θεάτρου, φωνητικής, και κίνησης στην Αθήνα και στο Παρίσι. Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση. Είναι εμψυχώτρια σε δύο τμήματα θεατρικού παιχνιδιού στο εργαστήριο του «Αερόστατου» και δασκάλα σε δύο τμήματα ενηλίκων στην Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Ο Λεωνίδας Μαριδάκης γεννήθηκε στα Χανιά, ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση) με τον Μπάμπη Κανά. Έχει εκδώσει δύο προσωπικά άλμπουμ (Αβάδιστα –Universal 2005 & Σε βάθος δρόμου –Μetronomos 2010). Παρουσιάζει τα τραγούδια του κάνοντας εμφανίσεις σε όλη την ελλάδα «σόλο» ή με την Orchestra Laou Laou. Παράλληλα γράφει μουσική για θέατρο.

Ο Βαγγέλης Καλαϊτζής γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ζει κι εργάζεται στα Χανιά. Παράγει και σκηνοθετεί κυρίως Video clips και έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους γνωστούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες. Από τα ταξίδια του στην Ευρώπη και στην Αφρική δημιούργησε ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ, ενώ κινηματογραφεί και προβάλλει θέματα για το περιβάλλον και την κοινωνική αδικία.

http://www.documentonews.gr/article/silans-silboyple-me-thn-marinella-blaxakh-sto-benizeleio-wdeio-sta-xania





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.