Πώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξολοθρεύει το σόι του

Με τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να απασχολούν τον διεθνή Τύπο σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα, αρκετά μέσα ενημέρωσης επανέρχονται σε παλαιότερες φήμες και ρεπορτάζ περί εκτελέσεων και εκκαθαρίσεων από το καθεστώς Κιμ.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ παραμένει ανοιχτή και ακόμη οι μαλαισιανές Αρχές δεν έχουν βγάλει κάποιο πόρισμα σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, υποστηρίζοντας ότι παρότι έχει γίνει η εξέταση του πτώματος, δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του νεκρού.

Ερωτήματα
Το γεγονός όμως ότι οι τρεις συλληφθέντες φαίνεται ότι έδρασαν σαν ομάδα κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και ότι η εκτελέστρια έδρασε με σχέδιο εγείρουν πολλά ερωτήματα για το εάν η Βόρειος Κορέα κρύβεται πίσω από τη δολοφονία. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και χθες η Πιονγιάνγκ, με ανακοίνωσή της, ζήτησε η σορός να επιστραφεί στη χώρα και ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει κανένα πόρισμα και πως πιστεύει ότι οι μαλαισιανές Αρχές προσπαθούν να κρύψουν κάτι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Νοτίου Κορέας, με την οποία η Β. Κορέα είναι ακόμη τεχνικά σε πόλεμο, πριν από περίπου 5 χρόνια ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, όταν δηλαδή ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο ετεροθαλής αδελφός του, είχε στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε την ακύρωση διαταγής που υπήρχε για τη δολοφονία του. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν φοβόταν πως ο αδελφός του ήθελε να τον ανατρέψει.

Τα παραπάνω έρχονται να ενισχύσουν την εικόνα που υπάρχει στα μέσα εκτός της Βορείου Κορέας, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να εξοντώσει πιθανές απειλές εναντίον του και να αποδείξει ότι είναι ένας ισχυρός ηγέτης. Υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας έχουν υπολογίσει ότι μέσα σε 5 χρόνια, από το 2011 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί 340 εκτελέσεις, εκ των οποίων οι 140 ήταν υψηλόβαθμων αξιωματούχων και ανθρώπων του κοντινού του περιβάλλοντος. Πράγματι από το 2013 μέχρι και πέρυσι στα διεθνή μέσα ενημέρωσης μία φορά τον χρόνο κάνει την εμφάνισή του ένα ρεπορτάζ με κάποια φρικιαστική εκτέλεση μέλους της βορειοκορεατικής ελίτ.

Οι πιο γνωστές περιπτώσεις είναι η υποτιθέμενη εκτέλεση με αντιαεροπορικά πυρά του υπουργού Αμυνας Χιον Γιονγκ Τσολ, τον Απρίλιο του 2015, και η περίπτωση του θείου του, Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον Δεκέμβριο του 2013, τον οποίο, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, τον τάισε σε 120 σκυλιά. Και στις δύο περιπτώσεις αργότερα, παρότι δεν ήταν δυνατόν να διευκρινιστεί εάν όντως εκτελέστηκαν, τα αρχικά δημοσιεύματα -και οι περιγραφές τους- περί του τρόπου των εκτελέσεων εμφανίστηκαν ως αναληθή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

έθνος.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.