Έλλειψη σιδήρου; ενισχύσετε τον οργανισμό σας με φυσικό τρόπο!

Η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό είναι ιδιαίτερα σοβαρή και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σωματικές και νοητικές μας λειτουργίες. Ακόμα και οι πιο απλές κινήσεις και καθημερινές εργασίες μπορεί να μας φέρουν κόπωση, ζάλη, υπνηλία και γενικά αδυναμία. Αν μάλιστα είστε γυναίκα, ανήκετε στην ευάλωτη ομάδα που συνήθως ¨χτυπά¨ η αναιμία καθώς η νόσος προτιμά σταθερά το γυναικείο φύλο.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για να αυξήσουμε την πρόσληψη σιδήρου, χωρίς να ξεχνάμε πως θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας.

sidiros22 11 2016

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως δεν αρκεί να καταναλώνουμε τις συγκριμένες τροφές τακτικά αλλά θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως ο οργανισμός μας απορροφά τον σίδηρο. Ένας σίγουρος τρόπος είναι να καταναλώνουμε μαζί με τα παραπάνω τρόφιμα και τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C.

Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης πως κάποια φάρμακα μπορεί προκαλούν προβλήματα στην απορροφητικότητα του μετάλλου οπότε στην περίπτωση που λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή καλό είναι να ρωτήσουμε σχετικά τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.

Είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε υπόψη πως τα γαλακτοκομικά και ο σίδηρος δεν πάνε μαζί γιατί το ασβέστιο εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου!

therapies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *