Χαμομήλι: 4+1 Οφέλη ομορφιάς

Αν θεωρούσες το χαμομήλι «σωτήριο» μόνο στις περιπτώσεις που το κρύωμα σου «χτυπούσε» την πόρτα, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις, καθώς το ταπεινό αυτό βότανο έχει μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου!

#1. Φυσικό καθαριστικό

Έχει απίστευτες επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, καθαριστικές και ενυδατικές ιδιότητες και θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Γι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό καθαριστικό προσφέροντας άμεση αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.

 

#2. Λευκαίνει την επιδερμίδα

Το χαμομήλι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό λευκαντικό για το δέρμα. Βοηθά στη λάμψη της επιδερμίδας και την κάνει να ακτινοβολεί. Συσφίγγει τους πόρους και κάνει το δέρμα πιο λείο και απαλό.

 

#3. Μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Με το να τοποθετήσεις δύο παγωμένα φακελάκια χαμομήλι κάτω από τα μάτια, συμβάλλεις στη μείωση του πρηξίματος αλλά και των μαύρων κύκλων. Ένα άλλο κόλπο που μπορείς να κάνεις για τους μαύρους κύκλους, είναι να φτιάξεις παγάκια από χαμομήλι ή μικρές κομπρεσούλες και να τα βάλεις κάτω από τα μάτια σου. Τις αφήνεις για 5’ και έπειτα ξεπλένεις με κρύο νερό.

Χαμομήλι - Άγιο Όρος - Μοναστηριακά - Αγιορείτικα

 

– Χαμομήλι για τα δόντια!

Φτιάξτε τσάι από χαμομήλι και διευκολύνεται τη λεύκανση των δοντιών σας!

Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες τσαγιού οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά, και οι οποίες προκαλούν πιο πολύ προβλήματα για τα δόντια, παρά οφέλη, το τσάι από το ταπεινό αυτό φυτό, καθαρίζει τα δόντια, καταπολεμά τη δημιουργία πλάκας, και επίσης βοηθά στη μείωση και εξάλειψη οποιωνδήποτε προβλημάτων τερηδόνας.

#4. Το χαμομήλι επίσης μπορεί να κάνει θαύματα και στα μαλλιά σου!

Ένα ξέβγαλμα με χαμομήλι φωτίζει αμέσως τα ξανθά μαλλιά! Δημιουργεί απαλές φυσικές ανταύγειες στις πιο σκούρες αποχρώσεις μαλλιών, ενώ αν έχεις καστανά μαλλιά και απλά κάνεις το τελικό ξέβγαλμα των μαλλιών σου με χαμομήλι, θα τους δώσεις μία επιπλέον λάμψη!

 

#5. Προλαμβάνει την πιτυρίδα και την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής!

Άλλο ένα καλό που σου προσφέρει είναι, πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη της πιτυρίδας, ενώ καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής από τη φαγούρα.

 

Εσύ πόσα από αυτά ήξερες;

Πρόσθεσε χαμομήλι στη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου και χάρισε μοναδική φρεσκάδα στο πρόσωπο και ζωντάνια στα μαλλιά σου!

Πηγή: http://www.queen.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.