«Αμφίβια και ερπετά του τόπου μας» -Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Υπάρχουν δηλητηριώδη ερπετά στην Κρήτη;

Γιατί τα κατοικίδια δεν πρέπει να απελευθερώνονται στη φύση;

Πόσα είδη ερπετών και αμφιβίων έχουμε στην Κρήτη και γιατί;

Ελάτε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα Αμφίβια και Ερπετά του τόπου μας. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

 

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

 

11:00 – 12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Αμφίβια και Eρπετά του τόπου μας» με τον Καθ. Μωυσή Μυλωνά, Βιολόγο – Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00 – 14:00 «Στο Eργαστήριο του Επιστήμονα». Παρατηρούμε και εξοικειωνόμαστε με συντηρημένα και ζωντανά αμφίβια και ερπετά (για όλες τις ηλικίες).

12:00 – 14:00 «Ο μικρός γυρίνος και το μυστικό για μια σίγουρη απόδραση». Αφήγηση βατραχοϊστορίας και δραματοποίησή της  με απρόσμενες περιπέτειες.Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00 – 14:00 «Ερπετομανία». Μαθαίνουμε για  τα ερπετά της Ελλάδας παίζοντας.Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00 – 14:00 «Φτιάχνω τα δικά μου αμφίβια και ερπετά». Με οδηγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας φτιάχνουμε αμφίβια και ερπετά (για όλες τις ηλικίες).

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.