Φτιάχνουμε Σύγλινα με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο

Υλικά:

Κρέας χοιρινό
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Αφαιρείτε το λίπος από το κρέας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Επίσης κόβετε και το κρέας μικρά κομμάτια όπως ένα μεγάλο καρύδι και αφού το πλύνετε, το αλατίζετε. Αφού στραγγίσουν καλά, βάζετε το λίπος σε κατσαρόλα και το ψήνετε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

Όταν τα κομμάτια του λίπους αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρό ξανθό χρώμα, σταματάτε το λιώσιμο, ρίχνετε το ψαχνό και το τσιγαρίζετε μέχρι να πιει το νερό του και να ροδίσει. Στη συνέχεια, ρίχνετε πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο. Αφού κρυώσουν, τοποθετείτε τα σύγλινα σε δοχεία γαλβανισμένα ή γυάλινα βάζα.

Πρέπει να καλύπτεται το ψαχνό με το λίπος και διατηρείται σε δροσερό μέρος. Τα σύγλινα χρησιμοποιούνται σε διάφορα φαγητά και σε ομελέτες.

Ομελέτα με σύγλινο

Υλικά για 2 – 3 άτομα:

  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι (φρέσκια βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, ξερή σε μπαχαράδικα), ψιλοκομμένη (ή 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. σύγλινο, σε κυβάκια
  • 150 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

hπηγή

πηγή





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.